- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

5. februára 2023

Nedeľné slovo (205)

 

Pánov deň

Vážme si nedeľu ako deň Pána, ako deň modlitby, oddychu, stíšenia, ako deň rodiny, blízkosti, záľub. Vážme si nedeľu, lebo bez jej sviatočnosti by bol náš život škaredší aj horší.

Človek nebol stvorený na to, aby prežil celý život vo víre povinností. Biedny je ten, kto všetko premieňa a prepočítava na peniaze, kto všetko posudzuje len z hľadiska materiálneho zisku.


Ani konzumný svet, v ktorom žijeme, nemôže prekryť význam nedele, nemôže zmazať pravdu o človeku a zmysle jeho života. Šťastie nenájdeme v obchode, ale môžeme ho nájsť v Božom chráme.

Máme rozličné cirkevné sviatky – a v nich príležitosť začať nanovo a lepšie. Byť sám sebou s inými, byť v Bohu. Sviatočnosť posväcuje našu cestu, spája nás so sakrálnom. „Boh požehnal siedmy deň a zasvätil ho...“ (Gn 2, 3).

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (204).

1 komentár:

  1. Anonymný5.2.23

    Asi v 3 triede sme mali v čítanke rozprávku soľ nad zlato. Nech sa nám darí Ježišove blahoslavenstvá uplatňovať v každodennom živote a byť soľou a svetlom sveta. Ľ

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.