- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1. mája 2010

Redakčný vestník – máj 2010

Máj je všeobecne považovaný (v našich zemepisných šírkach) za najkrajší mesiac roka  mesiac lásky a prekvitajúcej prírody. Najlepšie sa teraz človek cíti vonku, v záhrade alebo na prechádzke. Ale dúfam, že občas nazriete aj do tohto priestoru, aby ste si mohli vychutnať pripravované novinky.
Okrem príspevkov vo viac-menej pravidelných  rubrikách (Citát týždňa, Satirikon) totiž na stránke priestornet.com v nasledujúcich týždňoch pribudne, ak dá Boh, viacero ďalších zaujímavých článkov.
Osobitne dávam do pozornosti plánované rozhovory a tiež prvý hosťovský príspevok na tejto stránke (jeho autorom je Martin Mikláš a budete si ho môcť prečítať už v pondelok 3. mája).
Želám vám pekné a hodnotné prežitie májových dní. A nezabudnite, že internet to je aj PRIESTORnet  priestor závislý od etiky.

2 komentáre:

  1. Všimol som si aforizmus o dobe smetiskovej. Tak to bolo vždy, len kvantita sa mení. Niekedy sa zdá, že keby nebolo smetísk, archeológia by neexistovala. O minulosti sa dozvedáme hlavne z pozostatkov civilizácií, z ich odpadu. Aj keď často sú to veci nádherné a z nášho pohľadu veľmi cenné. Rád by som prišiel na to, čo po nás ostane o tisíc rokov, aké informácie o dobe sa nájdu vo vykopávkach na našich smetiskách...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Súhlasím len čiastočne. Po dávnych predkoch nám zostali najmä pohrebiská a chrámy. A veľmi pochybujem, či naše stavby vydržia stáť tisíc rokov, ako stoja stredoveké katedrály. Obávam sa, že po nás zostanú naozaj len smetiská (a plastové fľaše).

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.