- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

6. novembra 2010

Myšlienky z rozhovorov (2)

Pevnou súčasťou obsahovej zložky PriestorNetu je rubrika Rozhovory, kde uverejňujem exkluzívne rozhovory (dve otázky, dve odpovede) so zaujímavými ľuďmi, najmä z oblasti umenia a literatúry. Domnievam sa, že by nebolo dobré nechať tieto príspevky takpovediac zapadnúť prachom, preto som sa rozhodol pripomenúť ich (na pokračovanie) prostredníctvom krátkych citátov:

- V časoch, keď som začínal, o počítačoch sníval azda len Verne a jemu podobní, takže technika písania bola jednoduché - pero a papier (Jozef Páleník).

- Udivuje ma, napríklad, ako si myslíme, že sme si podmanili prírodu - pritom ju len drancujeme; alebo že sme ovládli techniku, ktorá nám slúži. Opak je pravdou - otročíme jej. Čím ďalej, tým sofistikovanejším spôsobom - už svoje väzenie ani nevnímame, ba pokladáme za priestor našej slobody (Peter Chorvát).

- Básne, ktoré píšem, alebo čítam, sú pre mňa akési pomyselné domy s dobrou strechou a pevnými múrmi, kde sa môžem v prípade núdze schovať. Kde som si istá, že sa mi nič zlé nestane. Domov je najbezpečnejším miestom, preto sa tak často k nemu vo svojej tvorbe vraciam (Gabriela Grznárová).

Súvisiaci článok: Myšlienky z rozhovorov (1)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.