- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

24. júna 2016

28 – 1 = 11 : 55

Pripadá vám rovnica v nadpise chybná, pomýlená? Nuž, záleží na tom, ako ju chápeme. V živote sa nie všetko dá vypočítať a naprogramovať, život je pestrejší a bohatší ako myslenie pokrokárskych euronadšencov. Veru, nie vždy zvíťazí politická korektnosť, nie vždy sa presadia naši novinárski rytieri stáleho pokroku.
Obyvatelia Veľkej Británie v referende rozhodli o odchode z Európskej únie.
Pozrime sa teda bližšie na tú rovnicu. Odchod Veľkej Británie z Únie (28 mínus 1) znamená (rovná sa) varovanie, že je najvyšší čas (o 5 minút 12) vážne sa zamyslieť nad smerovaním nášho sveta, našej politiky, našej európskej spolupráce.

Dokážu tí, ktorí vo vystúpení z Únie vidia nešťastie, prejav zaostalosti a neznášanlivosti, prijať realitu? Uvedomia si, že dnešná Únia svojím smerovaním proti zdravému rozumu a morálke ide na ostrie noža a že riskuje konflikt? Typickým príkladom takejto hlúpej politiky je neuvážený, falošný až zradný postoj k problematike nelegálnej migrácie.
Dokážu sa euronadšenci spamätať? Zrieknu sa protiľudovej ideológie, ktorá ničí inak v princípe dobrú myšlienku o potrebe spolupráce európskych štátov? Pritom pravdaže nejde len o „zrozumiteľné vysvetľovanie“ – ide o to, aby Európska únia prestala ľuďom vnucovať neomarxistický sekularizmus, multikulturalizmus, genderovú agendu a podobné zhubné teórie...
Do polnoci zostáva už len niekoľko minút!

Ján Maršálek
::
Odporúčané:
::

Možno patríte k tým, ktorých obsah tejto stránky zaujal.
Ešte viac dobrého čítania získate, keď budete odoberať náš e-mailový vestník:
podrobnejšie informácie.

4 komentáre:

  1. Karol Dučák24.6.16

    Veľmi dobre! Súhlasím v plnom rozsahu. Dobre ste to vystihli, pán Maršálek. Projekt spolupráce európskych národov má perspektívu, ale budúcnosť nemá súčasná podoba EÚ. Už naši dedovia hovorili: "Márne naše namáhania bez Božieho požehnania." Predstavitelia EÚ sa však odvrátili od Boha a preto sa Boh odvracia od nich. Asi so mnou nebude každý súhlasiť, ale brexit považujem za zdvihnutý Boží prst. Ak sa EÚ nespamätá, možno bude časom na rade aj slovexit.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný24.6.16

    Vďaka za vyjadrenie postoja. Tento svet dokáže fungovať podľa mňa už len demonštrovaním sily a jednoty, za ktorou sa skrýva prázdno a tma. Balancuje na pokraji priepasti. Ak sa niekto usiluje urobiť krok smerom k pevnine je pokladaný za zradcu. Ale myslím, že ak sa nás nájde viac, ktorí tento krok urobíme, možno sa svet spamätá, i keď veľkú nádej tomu nedávam. Zatiaľ podobne ako na titaniku sa namiesto organizovania potrebných záchranných činností organizujú zábavné podujatia a pravdu si nechce nikto pripustiť.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. V článku....dokážu sa spamútať, zrieknu sa protiľudovej....prestala ľuďom vnucovať...Veľmi dobré výzvy. Rozumne zmydelňujúci musí len súhlasiť. Lenže k tomu treba pokoru a zdravý rozum. Tí, čo vedú úniu toho majú málo. Tam je pýcha a presvedčenie, že oni to vedia a tak to má byť. Najťažšia je zmena zmýšľania. Dokážu to ? Mali by sme si zvoliť nové vedenie únie. Socialisti aj noví urobia zmenu ? Same otázky. Bože pomôž.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zmena zmýšľania - áno, samozrejme, to je základná požiadavka (na každého).
      V politike však môže pomôcť aj výmena ľudí.
      Súhlasím s tým, že na čele, vo vedení by mali byť ľudia rozumní a zároveň pokorní.

      Odstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.