- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

28. marca 2018

Prebieha zápas o dušu človeka

Vlado Gregor

Zdá sa mi, že v posledných dňoch sa zintenzívňuje zápas o ovládnutie mysle ľudí a o zmanipulovanie rodín, národov a celého ľudstva pre záujmy úzkej skupiny rôznych prominentov. Znovu sa zamieňajú pojmy a čaruje sa s rozlišovaním na dobrých a zlých.
Milí moji, nielen v politike a ekonomike nemožno hovoriť len o dobrote a zlobe, ale predovšetkým treba definovať schopnosti a neschopnosti. Úspech nielen v obchode a vládnutí, ale aj v chirurgii nezávisí len od toho, nakoľko je ten lekár alebo reformátor dobrý, ale či vie, čo a ako má robiť.

Takisto sa zneužíva idea rovnosti, ktorá sa zamieňa s rovnakosťou. Nedávno sa malých detí pýtali, čím chcú byť a jeden škôlkar odpovedal, že dievčaťom... Je otrasné sa dívať na to, ako sa pletú hlavy zvlášť malým deťom a ženám a ako tie na to doplácajú a ešte budú doplácať. Z akejsi vymyslenej a abstraktnej morálky sa chcú vyrábať právoplatné dohovory so zabudovanými sankciami!
Kedysi sa mávalo nad hlavami kyjakom s názvom proletariát, teraz sa to deje s akýmisi ľudskými právami bez spomenutia povinností, bez rešpektovania slobody a prezumpcie neviny. Vraj sa ženy v Nemecku sťažovali, že ich muži nechránia pred útočnými moslimami. A prečo by mali? Veď ich ochrancom sa už desaťročia nasadzujú somárske hlavy a nazývajú ich násilníkmi, sebcami a otrokármi. Nech si tie večne nespokojné poradia samé, keď sa cítia byť silnejšími, múdrejšími a charakternejšími ako muži.
V rámci demagogických a manipulátorských ideí sa presadzujú úplné nezmysly. V politike a aj v reálnom živote iste platia aj ideály, ale realita je taká, že „dávno to kura skapalo, ktoré k sebe nehrabalo“. A to bude platiť vždy, nech je spoločnosť akokoľvek diktátorská, manipulátorská a takzvane rovnostárska.
Sú určité práva, ktoré patria do kompetencie rodín, ďalšie do kompetencie obcí a iné do nenarušiteľných kompetencií národov a štátov. Korupcia a podvody sa iste vyskytujú, aj k násiliu dochádza na rôznych úrovniach. Ale aké my máme práva a možnosti založiť akýsi vraj neziskový tretí sektor a pliesť sa do záležitostí iných štátov a národov? Asi by nás tí silnejší nekompromisne niekam poslali, prípadne by nás aj nakopali. Nemali by sme v rámci možností robiť takisto?
Existuje dôstojnosť a právo na zdravý rozum pre jednotlivcov, národy, cirkvi a iné prirodzené komunity a mám pocit, že tieto práva sa na všetkých úrovniach porušujú, nerešpektujú a likvidujú. V koho záujme je robiť čisté vody čo najviac kalnými? Nalejme si, mládenci, čistého vína a skúmajme objektívne, aká je koho vina!
Musíme veci a procesy triezvo pozorovať a a priori nepredpokladať, že akékoľvek zlo odstránime tým, že zničíme a odstavíme tých, čo sú momentálne silnejší, bohatší a sebaistejší. Ak sa na miesta šikovnejších a skúsenejších darebákov dostanú menej šikovní, čo sa tým vyrieši? Isteže, sú ľudia schopní, menej schopní, aj schopní všetkého a v rámci týchto skupín sú ľudia viac a či menej dobromyseľní a viac či menej skúsení. Nepodliehajme teda falošným prorokom a vyhnime sa nerozumným zákrokom!
KYRIE ELEISON! PANE, ZMILUJ SA!

Vlado Gregor
::
Rozhovor s autorom:
::
Ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.