- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8. apríla 2019

Vyhrali sme, vyhráme (?)


ZÁPISNÍK –  14/2019
Prezident Andrej Kiska oznámil, že založí politickú stranu. (Akoby ich už nebolo na Slovensku dosť.) Prinesie to zrejme ďalšie politické spory a rozbroje a ďalšie kolo nie vždy čestného súperenia o voličské hlasy. Ale na to sme si už, chtiac-nechtiac, zvykli. Zarážajúce je, že Andrej Kiska sa takto angažuje ako prezident, ktorého funkčné obdobie sa ešte neskončilo. Čo si má o tom myslieť občan? Kde je tá proklamovaná nadstraníckosť a nezávislosť?
V spomenutom vyhlásení, ktoré malo formu videa na sociálnej sieti (aké moderné!) zazneli aj tieto slová: „Prezidentské voľby sme vyhrali, teraz musíme vyhrať aj parlamentné voľby.“ Nevedno, v akom zmysle Andrej Kiska považuje výsledky posledných prezidentských volieb za svoje víťazstvo. Ale môžeme si domýšľať...

::
Národná rada Slovenskej republiky schválila uznesenie, v ktorom žiada vládu, aby zastavila proces ratifikácie takzvaného Istanbulského dohovoru. Uznesenie, navrhnuté Slovenskou národnou stranou, bolo prijaté veľkou väčšinou poslancov (101 hlasov), ale hneď sa našli ľudia spochybňujúci jeho záväznosť. Vraj uznesenie parlamentu v tejto veci nič neznamená. Akoby Istanbulský dohovor ani nebolo možné odmietnuť! Nuž, podivné podoby má naša demokracia. Človek sa niekedy nestačí diviť.
Pripomeňme, že Istanbulský dohovor obsahuje škodlivé prvky genderovej ideológie, petíciu za jeho odmietnutie podpísalo už viac ako 80 tisíc slovenských občanov:
::
Americký politik a publicista Pat Buchanan je autorom pozoruhodnej knihy Smrť Západu. Píše v nej o štyroch vážnych hrozbách, ktorým čelí západná civilizácia: invázia prisťahovalcov z tretieho sveta, vymieranie európskych národov, multikulturalizmus a vzostup socialistického superštátu (Európska únia). Buchanan si myslí, že Západ je na pochode smrti – smeruje k zániku. Vidí však aj svetielko nádeje, ako píše, ešte nie je všetko stratené, zachrániť nás môže spoločenská kontrarevolúcia alebo náboženské prebudenie.
Recenzia: Pochod smrti

Ján Maršálek
::
Predchádzajúci: ZÁPISNÍK – 13/2019
::
Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

1 komentár:

  1. Anonymný9.4.19

    Som rád, že aj tieto noviny korešpondujú nielen s mojimi názormi, ale podľa mňa aj medzi ostatnými ľuďmi, ktorí nie sú z takých, či onakých príčin naklonení k "svetovládcom" spoza hraníc. Čo dodať k spomínanému príspevku, ktorý vlastne vyjadruje situáciu okolo Kisku. Počuť iba vzletné slová, frázy, nič konkrétne, proste za pomoci médií sa nám snaží vtlačiť do hlavy "kareláb". Najväčšia sranda je, že tí voliči, ktorí neišli voliť (veď účasť vo finále bola mizivá) sú potenciálnymi voličmi novej Kiskovej strany. Taká hlúposť. Viem to aj podľa seba i iných, že neišli v druhom kole k urnám, pretože neprešli Harabin, Kotleba a Chmelár...Čiže žiadny proslovenský ľudový kandidát. Nechcem byť prorokom, no som zvedavý, keďže peniaze sú mocná čarodejka, ako dopadne Kiska,- predpokladám, že zažije už po skončení svojho kvázi prezidentovania osobné fiasko. milan

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.