- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

21. októbra 2019

Ako si Denník N strieľa do nohy


Lekcia o pokrytectve jedného denníka
Karol Dučák
Neznášam pokrytectvo u iných a preto sa nebudem správať ako pokrytec ja sám. Hneď na začiatku teda bez vytáčok uvádzam, že Denník N mi leží už dlho v žalúdku. Nie však bezdôvodne! Mám na svoju alergiu voči Denníku N konkrétne racionálne dôvody, ktoré tu predostriem. Pritom, podotýkam, nie som volič strany SMER-SD. V posledných parlamentných voľbách som dal hlas SNS a v najbližších budem zvažovať buď opakovanú voľbu SNS, alebo strany Borisa Kollára, prípadne môžem ešte zvážiť hlas pre stranu Dobrá voľba. SMER-SD však určite voliť nebudem a Roberta Fica by som najradšej videl v politickom dôchodku.
Prečo mi teda leží Denník N v žalúdku? Ako som už úvode napísal, neznášam pokrytectvo, zvlášť u ľudí, ktorí majú veľký vplyv na rozhodovanie o osude tohto štátu. A medzi týchto ľudí patria aj moji kolegovia žurnalisti.
Vždy som bol zvyknutý hrať s pravými nefalšovanými kartami a tejto zásade ostanem verný aj v tomto článku. Nedovolím si tvrdiť, že je redakcia Denníka N skorumpovaná, pretože nemám priame dôkazy. Čo si dovolím, je vyjadrenie silných pochybností o nezávislosti Denníka N, a uvediem skutočnosti, ktoré ma k týmto pochybnostiam vedú.

Začnem takpovediac od Adama. Redaktori Denníka N sa pri každej príležitosti odušu bijú do pŕs, že sú úplne nezávislí novinári, ktorí neohrozene, z vlastného presvedčenia, bojujú za blaho národa. Podľa všetkého si myslia, že my, Slováci, žerieme seno a že zhltneme každú dobre zamaskovanú polopravdu, či dokonca klamstvo.
Ak sa začnete zaujímať o to, čo je vlastne Denník N, zistíte šokujúce skutočnosti, ktoré napokon nie sú žiadnym tajomstvom, pretože ich Denník N verejne publikuje na svojom redakčnom blogu.
Firma Denník N, a. s. vďačí za svoj vznik spoločnosti Eset, ktorá do nej pri jej vzniku investovala sumu rozhodne nie malú – 1,2 milióna eur. V redakčnom blogu Denníka N sa okrem iného uvádza, že „za investíciu v objeme 1,2 milióna eur získajú šiesti investori v akciovke 51 percent, zvyšných 49 percent sa rozdelí medzi zakladateľov a pracovníkov redakcie“ (Do Denníka N vstúpili investori sumou 1,2 milióna eur. In: Redakčný blog Denníka N. Dostupné na internete: e.dennikn.sk).
Takže v nezávislom (?) Denníku N majú oligarchovia spoločnosti Eset 51 percent akcií. Pozrime sa však na to, kto sú tí oligarchovia, ktorí Denník N vypiplali z plienok. Ak by niekto podľahol klamu, že sú to apolitickí ľudia, ktorí sa nezaujímajú o politiku, iba o svoj biznis, tak sa pohybuje v oblasti fatamorgán. Jeden zo spolumajiteľov spoločnosti Eset, Anton Zajac, je zároveň spoluzakladateľom Progresívneho Slovenska, do ktorého nalial 72 000 eur! Iný zo spolumajiteľov tejto spoločnosti je nám všetkým dobre známy bratislavský primátor Matúš Vallo. Aj ďalší spolumajitelia Esetu sa významne politicky angažujú na strane súčasnej politickej opozície na Slovensku. Napríklad „Miroslav Trnka je jedným z dvoch zakladateľov nadácie Zastavme korupciu, ktorej bývalý riaditeľ Pavol Sibyla nedávno vstúpil do Progresívneho Slovenska. Nadácia na svojej stránke uvádza, že funguje najmä vďaka finančnej podpore M. Trnku. Z výročných správ vyplýva, že dary od neho tvoria viac ako 80 percent celkových príjmov nadácie. Anton Zajac finančne podporil aj iniciatívu Za slušné Slovensko. Na účet im poslal 2 500 eur“ (Jurášek D. Sú majitelia Esetu oligarchovia? In: Hrot.info. Dostupné na internete: hrot.info).
Teda všetky politické aktivity Esetu sa jednoznačne zameriavajú na masívnu finančnú podporu súčasnej politickej opozície. Naozaj je ešte niekto taký naivný, aby uveril tomu, že Denník N, ktorého 51 percent akcií vlastnia mecenáši politických strán opozície na Slovensku, je nezávislý?! Ja určite nie!
Najvážnejšie pochybnosti o nezávislosti Denníka N však vzbudzuje človek, ktorý je súčasťou redakcie Denníka N. Je ním komentátor a editor Martin M. Šimečka, zbožňovateľ medzinárodného megašpekulanta G. Sorosa, ktorý poškodil Veľkú Britániu tým, že položil britskú libru a zarobil na tom údajne až dve miliardy dolárov. Uvádzam odkaz na video, v ktorom Šimečka verejne priznáva, že aj vďaka Sorosovým peniazom sa podarilo odstrániť Vladimíra Mečiara z politického života na Slovensku. De facto teda potvrdzuje, že politika týkajúca sa Slovenska sa pečie nie na Slovensku, ale v USA! (porov. Soros pomohol poraziť Mečiara – Šimečka, Smatana, Mečiar. Dostupné na internete: youtube.com).
Takže si to zhrňme! Úplne politicky nezávislí oligarchovia spoločnosti Eset splodili úplne politicky nezávislý Denník N, v ktorom pracuje úplne nezávislý komentátor a editor Martin M. Šimečka, ktorý úplne nezávisle zverejnil informáciu, že slovenská politika je závislá na peniazoch finančného žraloka G. Sorosa. Toho Sorosa, ktorý investoval do krvavého majdanu na Ukrajine. Takže, vážení čitatelia, už chápete, prečo mám takú veľkú alergiu na Denník N?

Karol Dučák
::
Prečítajte si:
::
Vážený čitateľ,
ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
podrobnejšie informácie.

5 komentárov:

  1. Anonymný21.10.19

    Oni potrebujú niečo rúcať, deformovať, ale čo vybudovali, na čom pozitívnom stojí činnosť týchto ľudí? Zdá sa mi, že začíname chudobnúť viac než pred rokom 1989, lebo to čo sa vybudovalo a bolo spoločné sa pod rozličnými heslami lacno rozpredalo a dnes prichádza bieda a s ňou aj nová totalita. Obávam sa, že nám hrozí kríza aj materiálna, tú morálnu už tu máme a ešte asi svoj vrchol nedosiahla. Hrozím sa toho, ak ľudia z okruhu tohto nemenovaného denníka prevezmú moc v krajine. Preto spolu s autorom uvažujem komu dám svoj hlas, keďže kresťanská politika je zlikvidovaná, ľavicu z princípu voliť nebudem a tohto sa hrozím. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný21.10.19


    Pán Dučák, toto je tiež iba pohľad: Ktosi disponuje nahrávkami z Threemy, na verejnosť sa postupne dostávajú médiami. Začína to rozhovorom Kočnera s Trnkom, ako aj prepisom Gorily. Všetky tieto materiály chcú kúpení "opozičníci" použiť proti Smeru a prevziať moc.
    K týmto materiálom, ktorým disponuje redakcia N sa nedá dostať zákonným spôsobom. Ani ich zverejnenie nie je zákonné. Niekto musel za tieto materiály niekoho uplatiť obrovskými sumami.
    Musí mať kontakty na spravodajské služby. A musí mať v rukách médiá. A určite to nie je žiaden slušný človek. Je to niekto, kto sa kvôli moci nestráni ani vraždy. V správny čas sa informácie Gorila komplet dostanú do redakcií všetkých médií. Anonymne. Je to dobre pripravené. Všetko má svoj čas.
    Jedno vieme iste - treba zničiť Smer, odstaviť Fica a prevziať moc. Nemenovaný, no všeobecne známy, musí mať neuveriteľné množstvo peňazí a vplyvu. A je presvedčený o návratnosti svojich investícií - keď prevezme moc, peniaze sa mu vrátia. Blíži sa 30. výročie 17. novembra. A zároveň sa blížia voľby. Treba vyvolať v spoločnosti emóciu, nenávisť a nahnať ľudí do ulíc, veď presa treba bojovať za slobodu a demokraciu veď mnohí túžia po americkom liberalizme a najradšej by zničili všetko,a zlikvidovali každého. kto popiera ten najrobustnejší kapitalizmus. milan

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Každému, kto sleduje výstupy Denníka N, musí byť jasné, že redakciu netvorí nejaká obyčajná skupina nezávislých novinárov. Majú dobré krytie a vplyvné známosti.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný21.10.19

    Aj ja mám alergiu na N. Sú akosi včas a o všetkom informovaní. Ale aký je cieľ?

    Asi vieme.

    jhusár

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Publicista Ľudovít Števko to vidí takto:

      „Efekt postupného zverejňovania neoverených záznamov z Threemy je očividný: vrhá tiene na Smer-SD a prekrýva trestnoprávne prešľapy bývalého prezidenta, dnes predsedu mimoparlamentnej politickej strany Andreja Kisku, a drogové avantúry šéfa strany Progresívne Slovensko (PS) Michala Trubana.“

      (Ľudovít Števko: Threema a podobenstvo o drogách. In: Literárny týždenník č. 35–36/2019)

      Odstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.