- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8. októbra 2020

Covid-19? Skutočnou hrozbou je hystéria!

Prečo bolo vyhlásenie núdzového stavu na Slovensku neodôvodnené, ba protiprávne?

Karol Dučák


Keďže naša vláda na čele s premiérom Igorom Matovičom pri zavedení núdzového stavu ignorovala všetky racionálne argumenty oponentov, nemožno mlčať a je nevyhnutné neustále pripomínať fakty, ktoré usvedčujú premiéra Matoviča i celú vládu z diktátorských spôsobov pri spravovaní krajiny. Núdzový stav bol totiž na Slovensku vyhlásený neodôvodnene a protiprávne. Počty skutočne chorých na ochorenie Covid-19, predovšetkým však počty úmrtí totiž v nijakom prípade nevykazujú známky epidémie.

V Slovenskej republike žije 5,45 milióna obyvateľov. Ak by sa tu nakazilo 54 500 ľudí na Covid-19, bolo by to len jedno (!) percento všetkých obyvateľov našej krajiny. Lenže na Slovensku bolo v čase napísania tohto článku (5. 10. 2020) pozitívne testovaných celkove 13 492 ľudí. Teda zaokrúhlene 0,248 percenta z celej populácie krajiny. Teda zo stotisíc Slovákov bolo pozitívne testovaných štatisticky len necelých 248 ľudí. Pritom je potrebné vziať do úvahy skutočnosť, že ak je človek pozitívne testovaný na Covid-19, ešte to neznamená, že je naozaj chorý. Tisíce ľudí, ktorí prídu do kontaktu s nákazou Covid-19, nikdy neochorejú. Mnohí z nich sa dokonca ani nikdy nedozvedia o tom, že prišli do kontaktu s ochorením. Teda aj z doposiaľ pozitívne testovaných ľudí na Slovensku je len časť skutočne chorých. V takomto prípade nemožno hovoriť o epidémii.

Na Slovensku bolo k 5. 10. 2020 vykonaných 496 284 testov, pozitívnych testov však bol len nepatrný zlomok – 13 492. Lenže aj v prípade, že by sa naozaj nakazilo 54 500 ľudí na Covid-19, teda jedno percento všetkých obyvateľov Slovenska, smrteľne ohrozených by bolo len zhruba 0,4 percenta všetkých nakazených, čiže približne 218 ľudí. Už dnes dostupné štatistiky totiž dokazujú, že po pozitívnom teste na Covid-19 zomiera len zhruba 0,4 percenta nakazených. Teda približne z 250 nakazených zomiera jeden človek!

Na Slovensku bolo k 5. 10. 2020 pozitívne testovaných celkove 13 492 ľudí, mŕtvych však bolo iba 55 z nich, teda štatisticky to doposiaľ vychádza približne na 0,4 percenta. Ten percentuálny podiel sa môže časom nepatrne zvýšiť, ale k dramatickému nárastu zrejme nedôjde. Určite však nemožno hovoriť o pandémii ochorenia Covid-19, pretože na Slovensku doteraz nebola ani epidémia tohto ochorenia. A ak nebola na Slovensku epidémia Covid-19, nemohla tu byť ani pandémia.

Na Slovensku zatiaľ štatisticky pripadá jeden mŕtvy pacient s ochorením Covid-19 na 100 000 obyvateľov krajiny. Pritom je potrebné zdôrazniť ďalšiu skutočnosť. Zatiaľ nebol na Slovensku potvrdený žiaden prípad úplne zdravého pacienta, ktorý by zomrel výlučne na Covid-19. Len v kombinácii s inými ochoreniami je Covid-19 smrteľnou hrozbou pre nepatrný počet obyvateľov Slovenska.

V tejto súvislosti sa ponúka nie celkom presné, ale do istej miery výstižné prirovnanie. Koronavírus je vo svojom mikrobiologickom prostredí do istej miery podobný vlkovi v jeho makrobiologickom prostredí. Vlk nie je hrozbou pre stáda zvierat, pokiaľ nie je zoskupený v svorke s inými vlkmi. Osamotený vlk nemá silu ohroziť stádo zvierat. Ak zaútočí na stádo zvierat svorka vlkov, obeťou sú poväčšine choré a nevládne jedince zo stáda. Zdravé, silné zviera sa málokedy stane obeťou vlčej svorky.

To prirovnanie zaiste pokrivkáva. Nie je na sto percent výstižné a vhodné, ale isté paralely tu sú. Len ojedinele sa stane obeťou infekcie Covid-19 zdravý, silný, odolný človek. Neplatí dokonca ani pravidlo, že k najohrozenejším patrí staršia populácia. Poznáme prípad z USA, kde boj s ochorením Covid-19 úspešne zvládla Angelina Friedmanová vo veku 101 (!) rokov. Nejde teda ani tak o vek, ako skôr o odolnosť organizmu. Pravdepodobnosť, že by zdravého, silného človeka smrteľne ohrozilo ochorenie Covid-19, je vskutku mizivá. Sú neporovnateľne nebezpečnejšie ochorenia!

Koronavírus v kombinácii s inými diagnózami skolil na Slovensku 55 ľudí. V roku 2019 však na Slovensku umrelo 53 234 ľudí, z toho 38 719 osôb na choroby obehovej sústavy a nádorové ochorenia (takmer 73 percent všetkých úmrtí). Teda kým s ochorením Covid-19 doposiaľ umrelo na Slovensko 55 ľudí, na choroby obehovej sústavy a nádorové ochorenia umrelo za jeden rok 38 719 ľudí, zaokrúhlene takmer 704-násobne viac. Podľa toho teda na jedného mŕtveho s ochorením Covid-19 pripadá približne 704 obetí nádorových ochorení a chorôb obehovej sústavy.

Každému súdnemu človeku musí byť jasné, že Igor Matovič ženie svojím koronacirkusom Slovensko do záhuby. Áno, všetkým je známe, že Igor Matovič je v politike mimoriadne talentovaný klaun. Lenže prečo sme ho nezvolili za principála nejakého cirkusu, ale my sami, Slovenky a Slováci, sme premenili Slovensko na cirkus?! Prečo?! Kto to zavinil?!

Zaiste by bolo nesprávne spochybňovať nevyhnutnosť profylaxie a prísneho dodržiavania hygieny. Nemožno spochybňovať nevyhnutnosť častého umývania rúk a dôslednej dezinfekcie spoločných priestorov. Lenže neodôvodnená hystéria okolo ochorenia Covid-19 a vyhlásenie núdzového stavu je hrozbou pre Slovensko.

Už dnes možno s určitosťou konštatovať, že Covid-19 nie je smrteľnou hrozbou pre Slovensko. Navyše kvôli nezmyselnému koronacirkusu vo zvýšenej miere umierajú ľudia na iné ochorenia.

Napokon, v konečnom dôsledku jedinou spoľahlivou ochranou proti ochoreniu Covid-19 je vytvorenie komunitnej imunity celého obyvateľstva krajiny. Boj s chorobou môže totiž vyhrať jedine každý sám za seba. Ani lekár, ani nikto iný nemôže poraziť chorobu namiesto pacienta. Lekár môže jedine pomôcť radou, podaním medikamentu alebo iným spôsobom. Boj s chorobou však nemôže podstúpiť namiesto pacienta. Jedine chorý človek môže zvíťaziť nad svojím ochorením.

Napokon sa všetci obyvatelia Slovenska budú musieť dostať do kontaktu s novým koronavírusom. Zabrániť tomu by to možné len v prípade, že by každý z nás chodil po ulici v skafandri, alebo prinajmenšom so špeciálnou maskou na tvári. A to je predsa absolútne vylúčené. Ba navyše aj nebezpečné. Človek žijúci v izolovanom prostredí stráca prirodzenú imunitu. Len každodenný kontakt s choroboplodnými zárodkami môže byť garanciou prirodzenej imunity obyvateľstva.

Niektoré národy sveta, napríklad Švédi, úspešne porážajú Covid-19 bez nezmyselného koronacirkusu. Stavili na jediný spoľahlivý spôsob profylaxie: komunitnú imunitu obyvateľstva krajiny.

Ja sa pýtam: Komu poslúži ten cirkus okolo ochorenia Covid-19 na Slovensku? Myslí si hádam niekto, že vďaka vyhláseniu núdzového stavu prestanú na Slovensku umierať ľudia na choroby obehovej sústavy, nádorové ochorenia, či následkom nezdravej životosprávy?! Ešte je čas zastaviť ten fatálny nezmysel Matovičovej vlády! Pamätajme na to!

 

Karol Dučák

::

Súvisiace články:

Boj s veternými mlynmi Igora Matoviča

Pochybnosti o pandémii

::

Prosíme, podporte naše úsilie – komentujte, vyjadrite svoj názor na publikovaný článok... a odoberajte náš vestník (podrobnejšie informácie).

8 komentárov:

  1. Úrad verejného zdravotníctva SR porušil zákon pri vydávaní opatrení v čase prvého vyhláseného núdzového stavu pre pandémiu nového koronavírusu. Skonštatovala to Generálna prokuratúra SR, ktorá poslala Úradu verejného zdravotníctva SR upozornenie prokurátora...
    (Bratislava, 6. októbra – TASR)

    https://www.teraz.sk/slovensko/gp-uvz-porusil-zakon-pri-vydavani/498290-clanok.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný8.10.20

    myslím si, že sme sa stali súčasťou celosvetového zmätku, kde chýba zdravý rozum. Včera som čítal správu, že počas tejto krízy majetok najbohatších narástol. My si to uvedomujeme a snažíme sa niečo robiť aby svet išiel dobrým smerom, ale neviem či sú schopní ľudia sa spamätať. V časoch komunizmu sme mali nádej, že keď padne bude situácia lepšia, dúfali sme, že náboženská sloboda bude znamenať obrodu duchovného života aj zdravšie životné podmienky postavené na kresťanských zásadách desatora, tiež že západ nám pomôže v hospodárskom povznesení. Dnes sme sklamaní, život nám už viac než pol roka komplikujú opatrenia, často nezmyselné a ponižujúce, zamerané najviac na obmedzovanie nás kresťanov, ale mne vadia aj hranice za mestom, ktoré nemôžem prekračovať slobodne, a obmedzenia, čo nám ešte pripravia na vianoce, možno ani rodiny sa nebudú môcť stretnúť pri štedrovečernom a sviatočnom stole. Som sklamaný, smutný a napriek tomu že to nechcem strácam už aj nádej. Snáď vo večnosti bude lepšie. Asi nás čaká ťažké obdobie skúšok a utrpení, rád by som sa mýlil. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anonymný8.10.20

    Výsmechom je aj to, že nám obyčajným a chudobným ľuďom zakazujú svadby kary a rodinné oslavy, plánujú obmedziť či zakázať rodinné stretnutia počas Dušičiek a Vianoc a svoju aroganciu nám mocní ukazujú ich nadnárodným stretnutím v Bratislave s účasťou cca tisícky ľudí. Ale čo môžu urobiť ľudia, ktorí pohŕdajú Bohom, ako ponižovať iných a vyvyšovať seba a ich egoizmus. Čo chceme to máme, ako sa správame to sa nám vracia, ako žijeme tak aj zomierame, ako volíme tak sa máme. Tak nám treba. Môžeme si za to sami. Ešte že niekto to dokáže pravdivo zhodnotiť a napísať a zverejniť. Vďaka za poctivé zhodnotenie situácie aj v tomto článku. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Karol Dučák8.10.20

    Veľkým problémom je aj stále častejšie spomínaná vakcinácia. Pravoverní katolícki teológovia varujú pre niektorými vakcínami, vyrobenými z tiel umelo potratených detí. Toto je obzvlášť odsúdeniahodné novopohanské barbarstvo. Ako uvádza biskup Schneider, každý kresťan musí takúto vakcínu odmietnuť aj za cenu mučeníctva.
    https://www.hlavnespravy.sk/biskup-schneider-vakciny-proti-korone-z-potratenych-deti-musi-kazdy-krestan-odmietnut-aj-za-cenu-mucenictva/2311822?fbclid=IwAR2UPv-9Kapn_-jurNN0HDwA65dMdtL3c0vWwuVWj9rPj4ZcsycClKmlHuQ

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný8.10.20

      Včera na TV LUX poukazovali na nejaký článok v gr. kat. časopise Slovo, kde to nejaký profesor Glasa vyvracia, že to nie je pravda. Aká je teda pravda?

      Odstrániť
    2. Vakcíny vyvinuté na kultúre z umelo potratených tkanív sú zrejme realitou. Píše o tom napríklad Jana Tutková, riaditeľka Centra pre bioetickú reformu:

      https://blog.postoj.sk/49102/zlyhanie-katolickych-bioetikov-v-odpore-vakcinam-z-umelo-potratenych-plodov

      Odstrániť
    3. Ďalší článok k téme:
      https://www.lzz.sk/blog/veda/13-ockovacie-latky-pripravovane-na-ludskych-embryonalnych-kmenovych-bunkach

      Okrem iného sa v ňom píše:
      „Komplikovaný proces prípravy očkovacej vakcíny, už ako bolo vyššie uvedené, zahŕňa použitie bunkových kultúr, ktoré konkrétny patogén napadne, v nich rastie, dozrieva a množí sa. Použité sú mnohé typy bunkových kultúr získané z viacerých zdrojov. Ide jednak o opičie embryonálne alebo obličkové bunky, kuracie a králičie embryá a žiaľ, taktiež aj ľudské embryonálne bunky. Okrem toho, že je používanie ľudských embryonálnych buniek neetické, o to viac znepokojivým faktom je, že tieto ľudské embryonálne bunky boli v mnohých prípadoch získané zo selektívne potratených detí.“

      Odstrániť
  5. Anonymný9.10.20

    ďakujem za odpoveď, dnes človek nevie komu má veriť a veľmi ťažko sa v spleti rozličných názorov a množstve informácií orientuje. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.