- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

6. decembra 2020

Nedeľné slovo (101)

 

Pravda v podstate

Pravda je vo svojej podstate jednoduchá. Tie pravdy, ktoré človek nutne potrebuje pre svoj život, sa dajú rozpoznať aj bez mimoriadneho štúdia, stačí na to dobrá vôľa a ochota k pravde.

Niekomu azda pripadá oná jednoduchosť pravdy nepravdepodobná, preto dáva prednosť všelijakým komplikovaným teóriám. Ďalší zas špekuluje a chce si pravdu prispôsobiť.


Svet je plný rozmanitých ponúk, názorov, informácií – neraz zbytočných, klamlivých, zavádzajúcich. Ale pravda je iba jedna a závisí od Boha. Hodnotový relativizmus pravde neublíži, ublíži len a len nám.

Sú ľudia, ktorí pochodia kus sveta a nenájdu pokoj ani pravdu. Zabudli hľadať doma. Neprijali kríž. Neprijali Toho, kto je cesta, pravda a život... Pane, vlož do nás väčšiu túžbu po Tebe.

 

Ján Maršálek

::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (100)

1 komentár:

  1. Anonymný6.12.20

    Úplne sa stotožňujem s príspevkom. Tí, čo riadia tento svet, majú svoju pravdu a nepotrebujú Boha ani svedomie.

    J.G.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.