- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

30. januára 2021

Slovensko ako testovacie laboratórium

 

Mgr. Matovičovi sa podarilo už po niekoľký raz znásilniť slovenský národ, respektíve občanov Slovenskej republiky. Opäť sa uskutočňuje celoštátne testovanie, ktoré je vraj najúčinnejšou zbraňou proti šíreniu nového koronavírusu. Účinky tejto „atómovej bomby“ sú však veľmi otázne.

Testovanie sa koná proti vôli väčšiny politikov, zdravotníkov i obyčajných ľudí, je doslova vnútené, presadené mocensky, napriek proklamovanej dobrovoľnosti. Možno povedať, že nedobrovoľná dobrovoľnosť sa stala symbolom slovenského variantu liberálnej demokracie. Alebo rodiacej sa diktatúry?


Záľuba, či skôr úchylka terajšieho premiéra, ktorý chce „kontinuálne“, znova a znova testovať všetko obyvateľstvo, nielenže znevažuje ľudskú dôstojnosť, ale je aj poriadne drahá – ide zrejme rádovo už o stovky miliónov eur, ktoré mohli byť využité omnoho rozumnejšie a efektívnejšie. A to nehovoríme o vážnych pochybnostiach vo veci ústavnosti a zákonnosti celej tejto tragikomédie.

V niektorých z vás možno teraz skrsla myšlienka, že tieto riadky píše nejaký konšpirátor alebo extrémista (ficovec, harabinovec, kotlebovec...). Nie, píšem ich ja – a v podstate len parafrázujem slová článku, ktorý bol publikovaný v jednom z našich takzvane mienkotvorných denníkov. Skrátka, tentoraz musím súhlasiť s redaktorom denníka Sme Petrom Tkačenkom. Vo vydaní novín zo štvrtka 28. januára napísal:

„Fantastické. Igor Matovič minul ďalších sto miliónov, znásilnil koaličných partnerov, samosprávy aj občanov, znova uskutočnil svoj ďalší testovací festival a výsledok nie je žiadny. Teda, bulharská konštanta rozhodla, kde si cvičenie zopakujú, ale pokiaľ ide o riešenie epidémie, nič sa nekoná.“

Zhrňme si to. Slovensko sa pretvorilo na jedno veľké laboratórium. Stávame sa obeťou experimentu – drahého, ponižujúceho a s veľkou pravdepodobnosťou aj nezmyselného. Môže za to na jednej strane diletantská, neschopná, arogantná vláda, podporovaná nesvojprávnymi poslancami, a na druhej strane naša ľahostajnosť a submisívnosť, neschopnosť či neochota brániť slobodu, pravdu a normy zdravého rozumu.

 

Ján Maršálek

::

Súvisiace články:

Rúško ako symbol dekadencie

Človek ako boh (peklo na zemi)

O koronavíruse úplne inak

::

Prosíme, podporte naše úsilie – komentujte, vyjadrite svoj názor na publikovaný článok... a odoberajte náš vestník (podrobnejšie informácie).

1 komentár:

  1. Anonymný1.2.21

    Akosi rýchlo sa nám berie sloboda a základné ľudské práva, zostáva zatiaľ len možnosť pracovať a nakupovať základné potraviny, ako by som potreboval zabezpečiť niektoré veci, ako šnúrky do topánok, náplň do pera, baterku do hodiniek, navštíviť holičstvo... a aby sme zabezpečili chod ekonomiky a štátu, ale sú nám upierané základné slobody, ako zúčastňovať sa bohoslužieb, cestovať, navštevovať kultúrne podujatia, slobodne sa pohybovať, len na cestu do práce potrebujem dva papiere pre prípad kontroly, zúčastňovať sa verejných podujatí, včítane politických, športovať môžu len profesionálni športovci len mocní môžu všetko, je to absurdné čo sa deje a východisko nevidieť, prognózy prednášané našimi i zahraničnými politikmi sú hrozivé. Pravdepodobne to prinesie a už prináša tragické dôsledky pre nás všetkých. Vďaka za zamyslenie sa i za to, že aspoň tu ešte môžeme vyjadriť slobodne názor. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.