- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2. februára 2021

Prečo odmietam zúčastniť sa celoplošného testovania a očkovania proti covidu-19

 

Ilustrácia: Andrej Mišanek

Koronaošiaľ žne bohatú žatvu. Na Slovensku i vo svete. Paralyzoval nielen sekulárnu spoločnosť, ale, žiaľ, aj Katolícku cirkev. Nezmyselne veľa sa všade hovorí o ochorení covid-19. Bohužiaľ! Ja som si už hovoril, že sa nebudem vracať k tejto téme, pretože by to bolo nosením dreva do lesa, ale nie je možné mlčať, keď je potrebné hlásať pravdu.

Nie, nepatrím a nikdy som nepatril k „popieračom“ tohto ochorenia, ale od začiatku koronaošiaľu som hovoril, hovorím a budem hovoriť, že najväčšou pohromou nie je samotné ochorenie, ale mediálny ošiaľ, spojený s týmto ochorením. Znovu a znovu opakujem, že najhoršiu škodu napáchajú extrémy. Tým jedným je podceňovanie ochorenia, tým druhým je jeho preceňovanie.

Teraz, keď píšem tieto riadky (26. 1. 2021), štatistiky uvádzajú, že na Slovensku zomrelo s ochorením covid-19 (nie výlučne na toto ochorenie!) 4 260 ľudí, lenže vyliečilo sa 197 191 ľudí. Vyliečilo sa teda vyše 46-krát (!) viac ľudí ako zomrelo. Čiže na každého zomrelého údajne na ochorenie covid-19 pripadá vyše 46 vyliečených ľudí. A prečo údajne? Mám – zatiaľ síce neoverené – informácie o tom, že na viacerých miestach Slovenska sa prestali pitvať mŕtvoly pacientov z nemocníc, takže už nikto presne nevie, koľko ľudí naozaj zomrelo bezprostredne na covid-19. A to ešte musíme vziať do úvahy skutočnosť, že u mnohých ľudí malo toto ochorenie ľahký priebeh a mnohí ho dokonca prekonali bez toho, aby sa o tom vôbec dozvedeli.

Boh nám dal excelentný imunitný systém, ktorý je najdokonalejší na svete. Nič lepšie ľudia nikdy nevymysleli. Bez prirodzeného imunitného systému by ľudstvo už dávno vyhynulo. Vakcinácia je len barlička, ktorá môže pomôcť prirodzenému imunitnému systému, avšak je prijateľná len v prípade, že očkovacie látky boli získané morálne nespochybniteľným spôsobom.

 

Môžem prehlásiť, že mne veľmi blízky človek vo veku vyše 66 rokov, ktorý žije v DSS, prekonal covid-19 bez vážnejších následkov. V zariadení síce zomrelo niekoľko ľudí, ale boli to výlučne ľudia starší ako 80 rokov, ktorí mali niekoľko ďalších diagnóz.

Jeden môj priateľ vo veku 67 rokov, ktorého často stretávam vo svojom bydlisku, taktiež prekonal spolu so svojou manželkou toto ochorenie bez vážnejšej ujmy na zdraví – a mohol by som menovať viacero známych, ktorí takisto bez vážnejších problémov toto ochorenie úspešne prekonali. Osobne som poznal len jediného človeka, o ktorom bezpečne viem, že zomrel s ochorením covid-19, lenže aj tento človek dostal najprv silný zápal pľúc a až potom covid-19.

Znovu opakujem: nepopieram toto ochorenie, ale odmietam tvrdenia, že covid-19 je nejaký masový zabijak národa, ktorý môže výrazne zredukovať stav slovenskej populácie. Civilizačné ochorenia sú omnoho vážnejšou hrozbou a zabíjajú omnoho viac ľudí. Lenže týmto chorobám sa v súčasnosti venuje len minimálna pozornosť, takže slovenská medicína sa de facto stala koronamedicínou, takmer výhradne zameranou na jedno ochorenie. 

Nespochybňujem, že ľudia umierajú aj na covid-19, ale určite nie v takých počtoch, aké sú prezentované. Som presvedčený o tom, že skresľovanie počtu osôb, ktoré zomreli s ochorením covid-19, je bežnou praxou a zámerným konaním na ospravedlnenie bohapustého plytvania štátnych peňazí, napríklad na také nezmyselné akcie ako Matovičovo celoplošné testovanie nespoľahlivými antigénovými testami.

Každopádne verejne prehlasujem, že sa odmietam dobrovoľne vystaviť ponižujúcemu špáraniu v nose a akémukoľvek teroru vládnej diktatúry Igora Matoviča. V prípade, že by sa u mňa objavili príznaky ochorenia, som samozrejme pripravený podrobiť sa testovaniu i liečeniu.

 

Očkovanie odmietam aj na základe informácií, ktoré nedávno šokovali svet. Biologička a odborníčka na vakcíny Pamela Ackerová, autorka knihy Vaccination: A Catholic Perspektive (Vakcinácia: Katolícka perspektíva), strávila deväť mesiacov v laboratóriu predtým, než sa stretla s etickými a morálnymi otázkami bunkovej línie HEK-293 (na vysvetlenie: HEK znamená Human Embryonic Kidney, čo sú obličky z ľudského embrya, a číslo 293 prezrádza, koľko experimentov urobil výskumník na vyvinutie tejto bunkovej línie).
V nedávnom podcastovom rozhovore pre The John-Henry Westen Show odhalila autorka  niektoré znepokojujúce etické a morálne problémy spojené s extrakciou plodových buniek použitých pri vývoji vakcíny covid-19. Rozhovor trval vyše hodiny a priniesol šokujúce odhalenia. V rozhovore biologička odmieta mýtus, že plodové bunky sa extrahujú zo spontánnych potratov, pretože takéto bunky musia byť získané v čase piatich minút pri potrate. Spontánny potrat neposkytne bunky dostatočne životaschopné na to, aby ich vedci mohli ďalej použiť. Vzorky sa odoberajú zo živých zdrojov.

Biologička uvádza: „Deti sú stále nažive, keď vedci začnú extrahovať tkanivo... ich srdce stále bije, a zvyčajne im nie je podané anestetikum, pretože by to narušilo bunky, ktoré sa vedci snažia extrahovať. Takže toto tkanivo odstraňujú po celú dobu, kým je dieťa nažive a v extrémnych bolestiach. Toto to robí ešte sadistickejším“ (christianitydaily.com).

Uvedené skutočnosti vrhajú veľmi zlé svetlo na súčasnú vakcináciu proti covid-19. Odmietam preto vyjadrenia slovenských biskupov, ktorí odporúčajú očkovanie. Považujem to za nadprácu v prospech sekulárneho sveta, akúsi prílišnú horlivosť na nesprávnom mieste. Mám právo vzoprieť sa takému postoju, pretože napokon ani sami biskupi vakcináciu neprikazujú a ponechávajú to na slobodné rozhodnutie veriacich.

Viacerí odborníci varujú pred používaním súčasných vakcín proti ochoreniu covid-19 predovšetkým pre ich neprimerane zrýchlený vývoj. Ruské ministerstvo zdravotníctva dokonca schválilo prvú očkovaciu látku proti tomuto ochoreniu s označením Sputnik V v čase, keď ešte neboli ukončené klinické testy. A obávam sa, že ani na Západe nemohol byť dodržaný štandardný postup testovania vakcín. Každá vakcína pred uvedením na trh totiž musí prejsť najprv predklinickými a potom klinickými štúdiami. Vo fáze predklinických štúdií sa uskutočňujú testy v skúmavkách, miskách, na živých bunkách i kultúrach a potom na chorých zvieratách.

Až po skončení predklinických štúdií môžu prísť na rad klinické štúdie, pozostávajúce zo štyroch testovacích fáz:

1. fáza trvá optimálne rok a pol a vakcína sa testuje na malej skupine zdravých dobrovoľníkov (20 – 100 ľudí).

2. fáza trvá približne jeden a pol roka. Očkovacia látka sa testuje na väčšej skupine (100 – 500) pacientov s presne stanovenou diagnózou.

3. fáza môže trvať až niekoľko rokov, spravidla 2,5 roka. Počet testovaných pacientov dosahuje tisíce (bežne 5 – 10 tisíc).

4. fáza prichádza na rad po registrácii lieku a začína sa vlastne masovým používaním vakcíny širokou populáciou. Pri hromadnom používaní vakcíny sa môžu objaviť nové kontraindikácie, ktoré sa vedcom nepodarilo zachytiť počas predchádzajúcich fáz testovania (porov. vedanadosah.cvtisr.sk).

Z uvedených skutočností vyplýva, že celková doba od počiatku výroby vakcíny až po jej hromadné používanie môže trvať aj desať a viac rokov. Pritom k prvému prípadu ochorenia covid-19 došlo v Číne koncom roka 2019. Od tej doby teda uplynulo len niečo vyše roka. Je zrejmé, že nielen Rusi, ale aj mnohé západné krajiny nebezpečne urýchlili očkovanie, čo skrýva mnoho nezodpovedaných otáznikov. A to už ani nehovorím o morálne pochybnom pôvode niektorých vakcín. Pritom ochorenie covid-19 sa dá liečiť aj bez vakcíny. Dokonca medzi priekopníkmi sú aj slovenskí vedci, ktorí už dokážu zachrániť aj väčšinu pacientov s ťažkým priebehom ochorenia (porov. youtube.com).

 

Všetky tieto argumenty ma vedú k rozhodnutiu odmietnuť diktát a nezúčastniť sa celoplošného testovania, pokiaľ budem zdravý a neobjavia sa u mňa príznaky ochorenia. Ak by som mal príznaky, som samozrejme pripravený podrobiť sa testovaniu i liečeniu, ale, opakujem, očkovanie odmietam. A som odhodlaný podniknúť všetky legitímne kroky na ochranu svojich občianskych práv a slobôd.

 

Karol Dučák

::

Súvisiace články:

Covid-19? Skutočnou hrozbou je hystéria!

Pravoverní katolícki biskupi poukazujú na riziká spojené s očkovaním proti Covid-19

Neverte profesorovi Glasovi!

::

Prosíme, nebuďte ľahostajní.
Postavte sa za pravdu, vyjadrite svoj názor – napríklad formou komentára pod článkom.

Ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície, prihláste sa na odber e-mailového mesačníka: podrobnejšie informácie.

10 komentárov:

  1. Anonymný7.2.21

    Hrôzy anglického lockdownu!

    https://www.youtube.com/watch?v=x4eSWtEK8mE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Karol Dučák7.2.21

    Podnetný príhovor Dr. Igora Bukovského: https://www.youtube.com/watch?v=loON2LCrlIA

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Karol Dučák7.2.21

    A ďalší inteligentný príhovor Dr. Igora Bukovského: https://www.youtube.com/watch?v=cN3jslmsCmU.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Karol Dučák9.2.21

    Nie som šťastný, keď sa dozvedám o strašných skutočnostiach, ktoré potvrdzujú pravdivosť môjho článku. Bol by som radšej, keby som sa mýlil, ale pravda je taká, že skutočnosť je ešte horšia, ako som sa obával. Ešte aj dnes a denne sa pri testovaní vakcín masovo používajú bunky odobraté zo živých detí, určených na potrat: http://www.duseahvezdy.cz/2021/02/05/stoji-za-to-se-ozvat-odbornice-vysvetluje-neeticnost-vakcin-proti-covidu-vyrabenych-pomoci-bunek-potracenych-deti-1/#more-27626.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Otec Ľubomír Urbančok:
    „Tak si človek, ktorý stratil vieru, urobil Boha zo svojej telesnosti. Je absurdné vidieť ľudí, ktorým aj u nás neprekážali zatvorené kostoly, naopak ešte vyhlasovali s ich zatvorením svoj súhlas, bez náznaku akéhokoľvek protestu, na druhej strane utekali za vakcínami, akoby to boli novodobé božstvá, ktoré im prinesú akúsi formu spásy. Prestali sme vnímať svoj ľudský život ako čas, keď máme slúžiť Bohu a blížnemu a pozerať sa na smrť s nádejou na večný život.“
    Zdroj:
    https://www.christianitas.sk/rozhovor-s-vdp-lubomirom-urbancokom-potrebujeme-sa-vratit-k-podstate-liturgie-skutocnemu-klananiu-sa-bohu/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Občianske združenie SLOVENSKÍ KATOLÍCI pripravilo diskusiu k morálnosti vakcinácie proti covid-19 s najkompetentnejšími odborníkmi na morálnu teológiu na Slovensku:
    s prof. Helenou Hrehovou, ktorá získala doktorát na prestížnej Gregorovej univerzite v Ríme,
    a s Dr. René Balákom, ktorý sa dlhodobo venuje etickosti používania vakcín a moderným medicínskym trendom pri používaní nanočastíc.

    Dozviete sa v nej:
    * prečo sa cítime kompetentní vyjadrovať sa k tejto téme?
    * prečo sa nestotožňujeme s vyjadrením Konferencie biskupov Slovenska, ktoré predkladá jej komisia pre bioetiku?
    * v čom spočívajú naše výhrady?
    * prečo sú aktuálne vakcíny morálne problematické?
    * o akých bezpečnostných rizikách sa pri očkovaní nehovorí?

    Občania majú právo vypočuť si aj druhú stranu, aby sa mohli správne a zodpovedne rozhodnúť. S kožou na trh idú predovšetkým oni sami. Ich rozhodnutie môže mať vážne následky pre ich život a zdravie.

    Diskusia je k dispozícii tu:

    https://gloria.tv/post/21tkPXw4dWBs2RAkdw6CECpfH

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný26.2.21

      Vďaka za link, rozhovor je skutočne hodnotný a vychádza z hlbokých poznatkov Božej Pravdy v prospech skutočného dobra ľudí. Bol nahrávaný ešte pred Vianocami o čom svedčí adventný veniec, dnes by musel brať do úvahy aj nové čudné vyjadrenia cirkevných autorít. Skutočne sa človek nemôže spoliehať ani na kňazov a biskupov, ktorí v prospech vlastného dobra a výhod sa neváhajú popierať dve tisícročnú prax Cirkvi i Bože slovo. Ale vďaka, že sa ešte nájdu skutoční hlbokí ľudia, ktorí dokážu pre Božiu Pravdu prinášať aj obety. Ľudovít

      Odstrániť
  7. Karol Dučák26.3.21

    Ešte k problematike využívania potratených detí pre medicínsky výskum v roku 2020: https://www.christianitas.sk/ako-boli-pouzite-potratene-deti-pre-medicinsky-vyskum-v-roku-2020/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jedno je isté: súčasná veda sa úplne odtrhla od etiky. Čo je technicky možné, realizovateľné, to sa považuje za prípustné. Táto tendencia jednoznačne vedie ku génovým manipuláciám, a to je cesta do pekla.

      Odstrániť
  8. Karol Dučák27.3.21

    Máme k dispozícii štatistiku najčastejších príčin úmrtí na Slovensku v roku 2020. Covid-19 je až treťou najčastejšou príčinou úmrtí. Omnoho viac ľudí umiera na civilizačné choroby. Na choroby obehovej sústavy umrelo 27 190 ľudí, na nádory 14 027 ľudí a ochoreniu Covid-19 podľahlo 4 004 obyvateľov SR. Pripomínam ešte, že sú dokázateľné prípady, keď do kolónky úmrtí na Covid-19 zaradili z presne nešpecifikovaných dôvodov aj ľudí, ktorých smrť spôsobila iná príčina. Podľa štatistiky na Covid-19 pripadalo 6,8 % z celkového počtu úmrtí na Slovensku v roku 2020. Celkove zomrelo na Covid-19 na Slovensku 73 zo 100 tisíc obyvateľov krajiny. Potvrdzuje sa teda to, čo som písal už v mnohých článkoch: Covid-19 nie je najnebezpečnejší zabijak, ktorý by mohol reálne ohroziť existenciu obyvateľstva. Sú choroby s omnoho vyššou smrtnosťou. Navyše, ak by sa nezanedbávalo liečenie pacientov, mohlo byť zachránených viac ľudí.
    https://slovak.statistics.sk/wps/portal/ext/aboutus/office.activites/officeNews/vsetkyaktuality/6de671fb-b69b-4f85-9c82-4a0a1595f0a0/!ut/p/z1/tVJNc5swFPwtOXCE92QEiN5kT8bg2p3YjWujS0Y4YBQMOKCY-t9HdHpoOo3rHKKDvmbf212tQMAWRC1Pai-1amp5MOdE-A_LIGbjMeGIi68TjN04Wo75ilAygs1bAPu2usX4nt9NVzNKkHogLtf_AAFiV-ujLiBp0k4Wdlfaqs5tWWoLzaROSp_N-iIPZmPhqct0-eeF_5j5AclTO_XD1KY58-xwx0Y2lSiJF3o5ShxYjjv1CMlV6M3_bA-u8J3Bh3rxCzKZ8ogGc0Q2n3oY82i9Cpeui9z9DbjQIzEagnc1RAQ2J5X1sK6btjJJff-gxQhhBkKlldPvKgcdwpjPKPrE82hAQvSH7EftYrLYm75SF0MoDWz_en7YXsVmeqmn52fBTdhNrbOfGrafmLah43XqMiO9zfKszVrnpTW_udD62H2x0MK-75190-wPmdOV1j8riqYzKt8A4VitK-ae7TJf3LpUJEx76bnnN6-jDSPM/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.