- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

25. augusta 2021

Drzosť Richarda Rybníčka

 

Ilustrácia: Andrej Mišanek

Trenčiansky primátor Richard Rybníček vyriekol na nedávnej tlačovej konferencii s ministrom školstva slová, ktoré sú v normálnej spoločnosti neakceptovateľné; citujem:

„Chcem sa pozrieť do očí každému, kto sa nechce dať zaočkovať... chcem ho vidieť... budem sa pýtať, chcem vedieť prečo. A keď ma nepresvedčí, prečo sa nechce dať zaočkovať... tak ja nie som za to, aby sme pristupovali rovnako k nezaočkovaným. (...) Ľudia, ktorí nebudú zaočkovaní, budú spôsobom, ktorý si zvolíme, znevýhodnení... a tú zodpovednosť ponesú, to vám garantujem... A hovorím to ako primátor mesta...“

Týmto sa pán Rybníček verejne priznal k protiprávnemu konaniu!

Po prvé, zneužíva svoje postavenie, zastrašuje podriadených a núti ich, aby sa dali zaočkovať proti kovidu, aj keď očkovanie je dobrovoľné a žiaden zákon ho nenariaďuje.

Po druhé, zneužívajúc svoje postavenie vyžaduje od ľudí poskytnutie informácie, ktorá je súčasťou zdravotných záznamov a má byť chránená ako osobný údaj.

Po tretie, napriek proklamovanej dobrovoľnosti očkovania vyhlasuje, že nezaočkovaných bude znevýhodňovať – v tom sú jasné znaky diskriminácie a protiústavnosti.

Čo z toho vyplýva? Pán Rybníček by mal svoje nehorázne vyhlásenie odvolať a ospravedlniť sa zaň. A hlavne, mal by okamžite odstúpiť z pozície primátora, lebo je zrejmé, že na to miesto nepatrí.

 

Ján Maršálek


::

Súvisiace:

Vakcinačné šialenstvo

Primátor Rybníček zneužíva úrad a zastrašuje 

::

Prosíme, nebuďte ľahostajní.
Postavte sa za pravdu, vyjadrite svoj názor – napríklad formou komentára pod článkom.

Ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície, prihláste sa na odber e-mailového mesačníka: podrobnejšie informácie.

3 komentáre:

  1. Anonymný25.8.21

    Odstúpiť by mali všetci, čo klamú, kradnú a hrešia, ktorí pohŕdajú morálkou a aj tí, ktorí im pomohli dostať sa k moci a pomáhajú im kradnúť, klamať a hrešiť a podporujú ich v tom. Máme znova totalitu lži, podvodu, kariéry, zneužívania moci a funkcií, ale národ nevymeníme ani nenapravíme, naše sny o premene sveta na ten lepší postkomunistický sa akosi nenaplnili a my živoríme a sme na smiech nielen mocným a bohatým, ale aj svojmu najbližšiemu okoliu, ktoré nechápe nás ani my ich. Čudný svet okolo. Ako sa brániť aby nebol chaos v nás?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako sa brániť, aby nebol chaos v nás?
      Treba nasledovať Dobrého pastiera (a dobrých pastierov).

      Odporúčam (pomerne dlhá, ale prorocká katechéza vdp. Marcina):
      https://www.youtube.com/watch?v=hOSDYnPbUg0

      Odstrániť
  2. Tu je odkaz na predmetnú tlačovku a vystúpenie R. Rybníčka:

    https://www.youtube.com/watch?v=ICh5TkugNxI

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.