- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

22. novembra 2021

Máme vládu, jedovatú

 

ZÁPISNÍK (46/2021)

A máme to tu zas – znemožnenie účasti na svätej omši. Aj keď teraz sa zákaz týka nie všetkých, ale približne polovice veriacich. To je však v istom zmysle ešte horšie, lebo k porušovaniu náboženských práv sa pridáva prvok segregácie.

::

Máme vládu, v ktorej je vraj najväčší podiel kresťanov zo všetkých doterajších ponovembrových vlád. Tomu sa nedá veriť. To musí byť klam alebo prinajmenšom hnusné farizejstvo, pretože, ako hovorí Biblia, strom poznať po ovocí – a ovocie činnosti súčasnej vlády je veľmi trpké, nielen trpké, je jedovaté!

::

Áno, takú máme vládu, jedovatú. Máme ju, lebo sme si ju zvolili, vybrali, schválili. A ešte stále sa nájdu takí, ktorí ju podporujú, ktorí nevidia a nepočujú, necítia a nevnímajú... Čo zobudí našich spiacich spoluobčanov? Čo otvorí oči zaslepencom?

::

Kadejakí aktivisti nás chcú všetkých zaočkovať, aj nasilu, ako stádo, celý národ, celú planétu.

::

Nemyslime si, že politika (ktorýkoľvek politik či politická strana) nás zachráni. Nezachráni. Ale politika – či chceme, či nechceme – ovplyvňuje náš život, život každého jedného z nás. Politike sa nemožno vyhnúť, nemožno pred ňou ujsť, preto sa musíme usilovať meniť ju – v prospech dobra a pravdy.

::

Aj inde vo svete sa situácia zhoršuje, nielen tá pandemická. Platí však múdra rada: mysli globálne, konaj lokálne.

Čas dozrel, treba vstať a ísť!

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúci: ZÁPISNÍK (45/2021)

::

Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

4 komentáre:

  1. Anonymný22.11.21

    o čo asi ide tzv. kresťanskému predajcovi drahého alkoholu, keď hovorí o povinnom očkovaní skupiny nad 65 či 60 či 50 rokov na Slovensku? Že by naozaj mal na zreteli ich zdravie, keď vakcína je morálne pochybná, keď už vidíme, že vakcína nie je účinná, alebo len slabo, že prináša množstvo vedľajších nežiaducich účinkov, pozri čísla vydané ŠUKLom, keď za ňu nenesie výrobca žiadnu zodpovednosť? O dobro koho mu v skutočnosti ide? Nakoniec to vidíme na pôsobení súčasnej vlády, ktorá je o veľa horšia, než bola tá minulá vo všetkom, aj ku vzťahu ku kresťanom a ich slobodám, ale aj k základným slobodám všetkých. Ľ

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Karol Dučák22.11.21

    Súhlasím s týmto otvoreným listom arcibiskupovi Janovi Graubnerovi, pretože ak by som tvrdil niečo iné, umlčal by som hlas svojho svedomia: https://www.tedeum.cz/2021/11/22/otevreny-dopis-arcibiskupu-janu-graubnerovi-ohledne-jeho-vyzvy-k-ockovani-proti-covid-19/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=otevreny-dopis-arcibiskupu-janu-graubnerovi-ohledne-jeho-vyzvy-k-ockovani-proti-covid-19.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Čo vyplýva zo včerajšieho rozhodnutia vlády (24. 11. 2021) o opätovnom zákaze bohoslužieb?

    Kresťanov sa tam nikto nezastal! Nikto toto rozhodnutie nevetoval! Ani „posledný križiak“, ani „charizmatik“, ani „letničiar“, ani „konzervatívna politička“, ktorá je vraj za ľudí.

    Zapamätajme si to!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný25.11.21

    Ešte opatrení toľko proti kresťanom sme v histórií od vládnych činiteľov sme na Slovensku nezažili. Nielen že sa tzv. kresťania do parlamentných lavíc či vládnych kresiel dostali po chrbtoch kresťanov, ale nie sú pre nich nič ochotní urobiť ani praxou, ani rétorikou, len sa usilujú o to, aby pre nich súčasné volebné obdobie nebolo posledné. Nielen, že neurobili nič v otázke prolife ale otvorili otázku legalizácie potratovej tabletky. Kde sú príčiny, že kresťanov sa nikto nezastane, napriek tomu, že je nás ešte vždy väčšina, keď pripočítame mnohých statočných a dobrých ľudí. Biskupom ide o bohoslužby ale už veľmi dlho akosi málokomu ide o zodpovedný kresťanský život a tak to vyzerá. Mnohí kresťania žijú horšie ako tí, ktorí sa za veriacich nepokladajú. A tak to v spoločnosti vyzerá. Starí zomierajú a mladí už nevedia ako žiť, lákadiel je príliš veľa a podržať ich nemá kto. Zrejme mnohé súvisí aj so životom Cirkvi, kde sa vykazujú aktivity ale nie kresťanský život. Až na výnimky kresťania zlyhali po roku 1989 a nielen v politike Ľ

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.