- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8. mája 2022

Nedeľné slovo (171)

 


Ľudsky žiť

Každý deň prijať a dať – myšlienku, slovo, skutok. Každý deň spraviť aspoň jeden krôčik správnym smerom. Upevňovať sa vo viere, nádeji, láske.

Za každý deň ďakovať. Uvedomovať si krásu a hodnotu života, prijímať život ako dar. Dýchať, hýbať sa, modliť sa, pracovať – žiť!


Každý z nás po niečom túži. Tvoríme spoločenstvo, pestrú mozaiku záujmov, názorov, postojov... Napriek všetkej rozdielnosti by nás malo spájať vedomie, že sme, obrazne povedané, na jednej lodi. Máme povinnosť si pomáhať, vzájomne sa podporovať a utešovať.

Niektorí oponujú: dosť bolo takých rečí, hitom doby nie je idealizmus, ale pragmatizmus. Napriek tomu vravím: Človek bol stvorený na Boží obraz, a podľa toho by mal žiť.

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (170)

1 komentár:

  1. Anonymný8.5.22

    Zoberte ľuďom kňaza a budú sa klaňať zvieratám. Sv. Ján Mária Vianey
    Boh je pastier Izraela, Ježiš je dobrý pastier. V Betleheme boli pastieri ako prví... Peter dostal úlohu Pas moje ovečky... Akí sme pastieri pre tých, ktorí sú nám zverení?

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.