- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

28. augusta 2022

Nedeľné slovo (182)

 

Rodinný kruh

Koľko rodín, toľko zvykov a spôsobov. Každá domácnosť tvorí malý autonómny svet. Rodina je vskutku, ako sa zvykne vravieť, základnou bunkou spoločnosti. Na rodine stojí ľudské pokolenie.

Z charakteru rodín vyplýva charakter národa i celého ľudského spoločenstva. Prostredie, v ktorom človek vyrastá, zanecháva nezmazateľnú stopu...


Mali by sme si chrániť súkromie a udržiavať svoju rodinu nielen súdržnú, ale aj zdravú, a to v tom najhlbšom, teda mravnom zmysle. Veď čo nás viac ovplyvňuje ako rodina? A kde sa môžeme plnšie a slobodnejšie uplatniť než doma, medzi svojimi, v kruhu najbližších?

Vonkajší svet nás možno nechápe, ak však máme dobrú rodinu, v nej pochopenie nájdeme. A nájdeme ho aj v duchovnej rodine – v Cirkvi, v spoločenstve svätých, v spojení s Bohom.

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (181).

1 komentár:

  1. Anonymný28.8.22

    Dnes sme počuli: "Čím si väčší tým buď pokornejší a nájdeš milosť u Boha... Na rany pyšných nieto lieku lebo krovie hriechu v nich zapustia korene a neuvedomia si to." Skromnosť, jednoduchosť, tichosť, pokora ... nás robia veľkými pred Bohom. ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.