- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

22. januára 2023

Nedeľné slovo (203)

 

Nečakajme na zázraky

Ľudia nepotrebujú našu dokonalosť. Potrebujú náš záujem, našu ľudskosť, ochotu, pomoc. Ľudia potrebujú, aby sme boli sami sebou – bez pretvárky, ale s vôľou meniť sa k lepšiemu.

Niekedy stačí niekoľko slov na to, aby sme pomohli, alebo naopak ublížili. Kresťan túži po lepšom. Niekedy stačí pohľad, úsmev, pozdrav... Nečakajme na zázraky, ony prídu, keď dozreje čas.


Túžme po pokoji a usilujme sa o jeho dosiahnutie. Pravý pokoj nespočíva v pasivite, nedá sa dosiahnuť útekom od problémov, je znakom a výsledkom života podľa Desatora.

Svätý páter Pio radí: „Ži v pokoji a rozšír svoju dušu tvárou v tvár večnému slnku. Neboj sa jeho horúcich, rozpálených lúčov.“

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (202).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.