- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8. marca 2024

Divná demokracia

 

Máme demokraciu? Povedzme, že áno. Ale akú demokraciu? Máme slobodné voľby? Povedzme, že áno. Ale ako sa to prejavuje?

Zdá sa, že voľby sú na to, aby dostali do funkcií tých správnych ľudí a tie správne politické strany. Keď voľby dopadnú inak, nie podľa predstáv „liberálnych demokratov“, začne sa zúrivá kampaň, frontálny útok proti tým, ktorí si takrečeno dovolili vyhrať.

Nepoctivá zaujatosť a jednostrannosť médií takzvaného hlavného prúdu je pritom až zarážajúca, tragikomická. Nedá sa prehliadnuť. RTVS, žiaľ, nie je výnimkou.

Skrátka, čo vidíme okolo seba, je akási divná demokracia – demokracia s ručením obmedzeným. Alebo len hra na demokraciu – s neobmedzenou aroganciou ľudí bez chrbtovej kosti.

 

Ján Maršálek


::

Prečítajte si:

Prijmeme pravdu?

Pandémia: pravda vychádza na povrch

Nedemokratickí voliči?


::

Prosíme, podporte naše úsilie – komentujte, vyjadrite svoj názor na publikovaný článok... a odoberajte náš vestník (podrobnejšie informácie).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.