- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

10. novembra 2010

Ponižovanie štátu

V Hospodárskych novinách rád čítam politické komentáre Daga Daniša, hoci nie vždy s jeho názormi súhlasím. V príspevku s názvom Výzva pre Spišiaka, ktorý bol uverejnený v dnešnom vydaní, Daniš okrem iného napísal:
"Nech už to bolo s likvidáciou Valka akokoľvek, isté je, že Spišiak má na krku najväčšiu, existenčnú výzvu. V hre je totiž oveľa viac ako vyšetrenie vraždy. V hre je meno - a autorita - štátnej moci, ktorá bola v pondelok večer hrubo ponížená."

Problém je však podľa mňa v tom, že autorita nášho štátu, resp. štátnej moci je ponižovaná dlhodobo a systematicky, pričom aktivity zločineckého podsvetia nie sú rozhodujúce. Aj v tomto prípade ryba smrdí od hlavy: naši zákonodarcovia ochotne (naivne?) prijímajú zákony, ktoré posilňujú vplyv rôznych záujmových skupín a skupiniek na úkor celku, teda štátu...

Z pozície niektorých ľudí dnes nie je problémom štát zneužiť, zosmiešniť alebo dokonca vydierať. Zo štátu sa stáva fackovací panák - a jeho slabosť, prirodzene, využívajú ľudia so zlými úmyslami.

2 komentáre:

  1. Anonymný27.11.10

    "Politici si na seba priťahujú slučku"Myslia si že vidia ale sú slepí,myslia si že počujú ale sú hluchí,myslia si že chápu ale sú nerozumní.Ludské Ego je slepé, nepočujúce a hluché.Vidia len svoje osobné alebo Stranické zaujmi.Človek prebud sa a spoznávaj a potom voľ.Tak alebo onak,žiadny
    prínosný efekt pre radového občana.Sama faloš,pokrytectvo,intrigi a zráda.Príde čas a ten čas sa skoro naplní.Čo seješ budeš aj žať.V konečnom efekte každý dostane len to svoje.Zlý nech pokračuje vo svojom diele a dobrý nech zotrvá v dobrom.Pán hovorí"Čoskoro prídem a budem triediť.Statoční budte odvažní,prícho Pánov je blízko.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.