- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

27. februára 2018

Vražda, ktorá môže otriasť Slovenskom

Dvojnásobná vražda: mladý novinár a jeho priateľka sa stali obeťou hrozného činu. Páchateľ je nateraz neznámy. Rovnako tak motív. Súvisí tento prípad s novinárskou prácou? Nezodpovedaných otázok je veľa...
Na verejnosť sa dostávajú rôzne viac či menej dôveryhodné informácie. Šíria sa dohady, špekulácie i emócie. Dochádza k mediálnemu a politickému zneužívaniu tejto tragickej udalosti, ktoré začína prerastať do hyenizmu.

Odhliadnime od osobných, skupinových či straníckych záujmov a pozrime sa na záujem verejný, na záujem štátu a národa. Zavraždenie Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej môže spôsobiť politické zemetrasenie, najmä ak zostane neobjasnené. Nikto však nemôže vedieť, kto by takéto zemetrasenie, obrazne povedané, prežil a kto neprežil, a kto z preživších by sa stal víťazom (aj keď niektorí si zjavne myslia, že víťazstvo majú isté). Je preto v záujme nás všetkých, v záujme našej budúcnosti, aby bol tento prípad čo najskôr vyšetrený a do hĺbky rozkrytý, s primeraným potrestaním vinníkov, aby nedošlo k otrasom s nepredvídateľnými následkami.
Modlime sa za to. Modlime sa za všetkých kompetentných, aby obstáli. Nám obyčajným ľuďom asi iné nezostáva.

Ján Maršálek
::
Prečítajte si:
::
Váš názor nás zaujíma! Môžete ho vyjadriť formou komentára pod článkom. Ďakujeme.

3 komentáre:

  1. Áno, je to tragédia. Škoda dvoch mladých životov. Ale po rozpútaní tohto hyenizmu, napadnú človeka rozličné myšlienky. Zisťujem, že život tohto nerozvážneho mladého chlapca má oveľa väčšiu cenu ako život mladej ženy ktorú zastrelí psychopatický manžel. Asi áno, lebo vtedy to prešlo v zprávach a na druhý deň to už nebolo zaujímavé. Teraz je to pravý opak. Alebo je to obrana slobody slova? Alebo zneužitie smrti mladého človeka na politický účel? Alebo oslava novinárov bojovníkov za čistotu ..... dosaďte si čo chcete. Kvapká z toho pokrytectvo najhrubšieho zrna. Hnus. Ľutujem rodičov tohto chlapca keď vidia ako zneužívajú smrť ich syna.
    Ale ak sa na tento prípad pozrieme vecne, bez citovej zložky, napadnú nás ďalšie otázky napr.
    - Ak sa tento mladý muž vydal na cestu boja za našu "čistú demokratickú spoločnosť", musel počítať s tým že je možné, že príde aj o život. Taktiež to musia vedieť tí ktorí ho oslavujú. Tak prečo taký rozruch!? Bojoval, padol. Život ide ďalej.
    - Prečo ale musel zomrieť? Prečo sa vôbec zbožňuje pátrajúci novinár? Nie je to mylné chápanie novinárskeho povolania? Veď tu máme políciu, tajnú službu, tieto orgány máme presne na to aby pátrali po protizákonných činoch. Sú pre to uspôsobení. Je to v ich náplni práce. Ak si neplnia svoje povinnosti, kritizujme ich, ale nepreberajme ich prácu. Lebo výsledok môže byť aj takýto.
    - A čo ak sa vy, ja, dostaneme do hľadáčika takéhoto pátrajúceho novinára?! Je to celkom ľahko možné. Stačí aby ste sa stretli s človekom po ktorom ide. A zistí stav vášho konta, vzťahy s partnerom, sexuálnu orientáciu, skopíruje zdravotnú kartu, atď. Všetko si precízne zaeviduje, prípadne posunie svojmu šéfovi ktorý rozhodne čo sa nakoniec zverejní. Mám pocit že toto nie je v súlade s toľko zvelebovanou ochranou osobnosti. Moje právo na súkromie môže byť obetované za čistotu demokracie, alebo svojvôli nejakého novinára?! Ak chce polícia vstúpiť do môjho domu, potrebuje súhlas sudcu. A pátrajúci novinár je mimo zákona? Nie je to choré?
    Je možné že sa Vám tieto slová v túto chvíľu zdajú kruté vo vzťahu k zničenému mladému životu, ale kedy bude vhodnejšia príležitosť?!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Žiaľ, prípad je škaredo politicky zneužívaný. Potvrdzujú to vyhlásenia o tom, že nemáme legitímnu vládu (Hríb), reči o politickej vražde (Matovič), o prevrate (Nicholsonová) – a mnohé podobné. Pritom skutočný motív nie je zatiaľ známy, ani páchateľ.

      Odstrániť
  2. Anonymný3.3.18


    Nielen podľa mňa, ale viacerých politológov ide o deštruovanie spoločenských základov nášho štátu a jej proklamovenej suverenity. Začalo to davovou psychózou prostredníctvom médií dostať ľudí do úlíc. Pán Maršálek, motív je viac-menej známy. V ďalších dňoch to bude pokračovať zvrhnutím našej skorumplovanej vlády a prevedením všetkých kompetencií na prezidenta. Ak nevznikne tzv. úradnícka vláda, čakajú nás predčasné voľby. A to je príležitosť aby sa dostali k moci prisluhovači Západu, ako sú Demeš, Šebej, Bútora a im podobní, cestou ktorých sa u nás zriadia americké vojenské základne a nastolia pomery a chaos ako v susednej Ukrajine. A ak to nepôjde judášskymi grošmi, môže sa použiť aj už osvedčený Mejdan. Nemôže to predsa tak byť, ako sa vyjadrili Fico i Danko, že medzi našich priateľov a obchodných partnerov patria aj Rusi a že...ako povedal Fico, nechceme tu žiadnych cudzích vojakov, už sme tu ich raz mali. milan

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.