- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

27. januára 2019

Nedeľné slovo (4)


Dni všedné i sviatočné
Každý deň môže byť svojím spôsobom neobyčajný, alebo aj obyčajný. Veľmi záleží na našom vnútornom nastavení; záleží na tom, akým spôsobom spracovávame podnety, aké hodnoty vyznávame, ako zmýšľame, ako sme pokročili v osobnom raste.
Tak či onak, všednosti sa nevyhneme. Môžeme ju však prijať ako súčasť života a spraviť z nej opakujúcu sa príležitosť. Veď aj tie najväčšie veci sa skladajú z malých.

Z množstva všedných dní môže byť jeden veľký sviatok, jeden životný príbeh. Nehlučný, neokázalý, skromný, no predsa naplnený. Napokon, najväčšie uspokojenie prináša pravidelná, vytrvalá činnosť v prospech dobrej veci.
V tom je životná múdrosť: prijať a využiť pestrosť sveta, prijať a primerane, správne, múdro využiť dni všedné i sviatočné. Prijať Božiu vôľu!

::
Predchádzajúce: Nedeľné slovo (3)

1 komentár:

  1. Milan Kupecký27.1.19

    V Nedeľnom slove mi najviac utkveli slová...najväčšie uspokojenie prináša pravidelná, vytrvalá činnosť v prospech dobrej veci. V mojom prípade je to humor a sústavná práca na spravovaní nových internetových novín HUMORIKON.SK. Samozrejme bez akejkoľvek finančnej podpory. Je to relatívne namáhavá a nedocenená tvorba - v spolupráci s ďalšími nadšencami, ktorých niektoré vyjadrenia prijímam síce s rezervou a nie s veľkým nadšením, keď vravia, že peniaze nie sú všetko, hoci sú potrebné ako napríklad benzín do auta, ktoré síce nie je živá bytosť ale pokým do neho neinvestujete, nenaplníte benzínom z miesta sa nepohne. My ľudia, niekedy naopak, robíme aj bez akejkoľvek finančnej podpory. Možno tak nevedomky prijímame a plníme Božiu vôľu, ako sa o tom zmieňuje autor v Nedeľnom slove.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.