- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

16. decembra 2021

Prijať z Božích rúk všetko

 

Kristína Ondrkálová

Zvyčajne nemáme pod kontrolou vývoj a chod každej nepriaznivej životnej situácie, toho, čo nás v živote postretne. Sú tu choroby, pandémie, životné nešťastia všetkého druhu, smrť. Niekoho to môže privádzať do stresu, hnevu, zúfalstva či pocitu bezmocnosti, ide o bežné ľudské reakcie na to, že človek nemá niečo vo svojich rukách – a chcel by mať.

Človek nemôže vlastniť či ovládať, zmeniť na svoj obraz, podľa svojich predstáv, mozgových schém a sinapsí ani svojich blízkych či menej blízkych, pretože to jednoducho nejde. Druhí môžu byť pre nás jedine darom a darom môžeme byť my pre nich.

Možno, ak by sme sa naučili prijímať a dávať do Božích rúk všetko a všetkých, nielenže by všetko bolo v oveľa väčšom pokoji a poriadku, ale v pokoji a v poriadku by sme boli aj my a ľudia okolo nás.

Prijať a dávať z Božích a do Božích rúk všetko učí človeka pokore a pokojnej dôvere, že je tu niekto oveľa väčší ako všetky veci tohto sveta.

 

Kristína Ondrkálová


::

Prečítajte si: Aby sme sa nemuseli hanbiť

::

PriestorNet patrí ľuďom súcim na slovo, rozhľadeným a kultivovaným...
Staňte sa jeho priaznivcom: podrobnejšie informácie.

1 komentár:

  1. „Všetko skúmajte a čo je dobré, toho sa držte!“ (1 Sol 5, 21)

    Katechéza otca Matúša (od 28. minúty o súčasnej situácii, osobitne o vakcinácii):

    https://www.youtube.com/watch?v=JWAV9bRPyYY

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.