- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3. júla 2022

Nedeľné slovo (179)

 

Život v pravde

Sme zavalení – vecami, informáciami, starosťami, povinnosťami a všeličím iným. Preto sa nám ťažko kráča, preto nás pohyb vpred unavuje. A my sami si ešte prikladáme, lebo nám ktosi nahovoril, že to tak má byť.

Tento svet je zameraný na výkon, na úspech a zisk. Niečo sa však pritom stráca. Stráca sa nám zmysel námahy, obety, spolupatričnosti, ale aj radosť plynúca z poznania onoho zmyslu.


Zakladať si na výkonnosti a úspešnosti je zradné. Možno nebudeme mať dosť sily, talentu či šťastia... Čo potom?!

Radšej by sme preto mali ísť svojou cestou, úprimnou, poctivou, zodpovednou, bez ohľadu na vonkajší úspech alebo neúspech. Nám predsa nejde o pochvalu ani o peniaze, ide nám o pravdu a život v pravde.

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (178).

1 komentár:

  1. Anonymný3.7.22

    Cirkev má byť vždy misijná A Záleží na každom ako túto úlohu hlásať evanjelium plní. Najúčinnejšie je to príkladom vlastného kresťanského života. Nedať sa odpútať zbytočnosťami a nepotrebnými vecami. Ale usilovať sa byť svetlom Kristovej pravdy pre tento svet. L

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.