- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3. apríla 2023

Na margo pandémie

 

ZÁPISNÍK (13/2023)

Známy lekár, špecialista na výživu Igor Bukovský sa najmä v posledných troch rokoch kriticky a otvorene vyjadruje k stavu našej spoločnosti. Nenecháva ho ľahostajným to, čo sa u nás i vo svete deje, ako upadá morálka, vzdelanosť, kultúra, ako naopak bujnie klamstvo, pretvárka, ľahostajnosť, manipulatívne praktiky médií a politikov, čo sa osobitne a výrazne prejavilo v období takzvanej kovidovej pandémie.

Doktor Bukovský opakovane upozorňuje na silnejúce totalitné tendencie. V novom videopríhovore okrem iného hovorí, že príznakom totality je atmosféra klamstva, v ktorej každý klame každého. Vskutku, zvykli sme si na klamstvo – v politike, obchode, hospodárstve, vo verejnom i súkromnom živote; v neposlednom rade klameme sami sebe, aby sme sa nemuseli dovolávať pravdy, lebo to by si žiadalo vystúpiť z komfortnej zóny, niečo spraviť a niečo obetovať.

I. Bukovský konštatuje: „Pravda sa nesmie hovoriť nahlas a verejne, pretože tí, ktorí vládnu, ju nechcú počuť, nedokážu ju prijať...“ A spoločnosť sa tomu akosi prispôsobila.

Naďalej sa klame o účinnosti, respektíve neúčinnosti takzvaných protipandemických opatrení, ktoré sme zažívali a ktoré ešte doznievajú. I. Bukovský vyslovuje názor, že tieto opatrenia neboli zdravotné, ale politické...

Viac vo videu: Zachránili sme tisícky životov! Naozaj?

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúci: ZÁPISNÍK (12/2023).


::

Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

2 komentáre:

  1. Anonymný3.4.23

    Vážený pán doktor Bukovský! Vo svojom vyjadrení k súčasnosti, čo sa týka medziľudských vzťahov a existencie spoločnosti vôbec, ste sa trafili. Som jedným z toho obrovského množstva ľudí, čosi som si kde-čo od Vás prečítam najmä na internete, lebo tam je viac pravdy, ako v našich dezinformačných médiách. So záujmom si občas prezriem aj vaše odborné príspevky na videách. Žiaľ nejako sa to v spoločnosti obrátilo na ruby, na hlavu pretože práve opak je pravdu oko, ako sa nám to naše médiá snažia nahovoriť. Neviem to stroviť, keď Slovákov označujú fašistami a štve ma to, keď za "bakšiš" sme zradili sami seba, Z ruského zadku sme sa prehupli do amerického a rozmýšľam, kde sa nabralo toľko bezcharakterných hlupákov (skôr zapredancov) v našej politickej garnitúre od vlády naprieč parlamentom. Čo politik, to s vážnou diagnózou, akoby schopní ľudia na Slovensku (a nielen) vymreli. Že by tá očkovacia "koviáda" ozaj pomiešala naše DNA?" Za čias mojej
    mladosti slovo buzerant bolo nadávkou a dnes sú ich plné námestia, ako keď sa zrazu vyklonuje z vajec halda škaredých kačiatok. Žiaľ, z každej sféry života by sa dali písať negatívne roráty, ľudia sa klamstvom čoraz hlbšie dostávajú do sféry obáv a strachu, hoci väčšine z nás vie, že žijeme v obyčajnom klamstve a pretvárke. S vďakou a úctou za pár vašich úvah, milan, - Slovák zo socialistického Východu

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný3.4.23

    Vďaka za uvedomenie si súčasnej situácie, v ktorej žijeme a ktorú si sami vytvárame. žijeme v klamstve a to sa nám tvrdo pomstí. Pre politikov tu neplatia žiadne pravidlá. Tí súčasní si robia čo chcú a nikto ich za to netrestá, len im to prináša popularitu. Väčšine to tak vyhovuje. Pohŕdame pravdou a morálkou, komplikujeme si život navzájom. Minister porušuje zákony a nie je nikoho, kto by ho odvolal, vláda si robí čo chce bez ohľadu na parlament a parlament nechce vidieť skutočné problémy. Drahota komplikuje životné podmienky tým najzraniteľnejším, chorý sa nedostanú k lekárovi ani do nemocnice, zdravotníctvo kolabuje, a európske peniaze, ktoré sme draho zaplatili sa vyhadzujú za zbytočnosti, rušia sa pošty, nie je na pumpách benzín, kam až to príde aby sme si uvedomili, že spoločnosť ide nesprávnym smerom? Nezachránia to ani voľby. Tých súčasných nahradia iní politici, ktorí nás pred voľbami presvedčia o hocičom, len aby sa dostali k výnosným a rozhodujúcim miestam v spoločnosti. Cirkev organizuje divadielka a atrakcie, o ktoré už je slabý záujem, ľudia si žijú akoby Boha nebolo a jej to nevadí, mlčí, ba podporuje súčasný marazmus a jeho strojcov. Ešte že je aspoň pár statočných bojovníkov ako dr. Bukovský, dr. Baránek a niektorí iní, ktorí dokážu aspoň veci nazvať pravými menami a poukázať na to čo sa deje a akoby sa z vlaku smerujúceho k záhube dalo nejako zachrániť. Ľudovít.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.