- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

9. februára 2018

Progresívne Slovensko: Triky a tiky propagandy

Máme na Slovensku novú politickú stranu, respektíve hnutie. Na tom nie je nič zvláštne, zvykli sme si, vieme, že u nás viac či menej aktívne, viac či menej úspešne pôsobia desiatky politických subjektov, čochvíľa niektoré zanikajú a ďalšie vznikajú. Hádam by sa o tom nemuselo ani hovoriť, alebo by stačila krátka správa, vecná informácia, lenže Progresívne Slovensko (tak sa nové hnutie volá) sa teší nezvyčajnej, mimoriadnej pozornosti médií.
Všimli si to už viacerí – celé týždne a mesiace sa o tejto skupine aktivistov hovorí a píše, novinári (až na výnimky) sa priam predháňajú v snahe spropagovať ich, predstaviť ich národu ako to najlepšie, čo v politike máme, ako akúsi nádej do budúcnosti, ako silu, ktorá nás povedie svetlou cestou demokracie a prosperity.

Slovom, Progresívne Slovensko je novinárskou obcou milované. Tvoria sa nové a nové články, riporty, komentáre a rozhovory propagandistického charakteru. Toľká publicita je až podozrivá – asi nie sú za ňou len peniaze a kúpená reklama, ale aj politický aktivizmus (svedčí to okrem iného o tom, aké sily ovládajú masmediálny priestor). Mnohí zrejme vidia v tomto novom hnutí prostriedok na dosiahnutie svojich cieľov, vidia v ňom silu schopnú pretvoriť Slovensko podľa ich predstáv.
Aké sú to predstavy, aké ciele? Čo vlastne Progresívne Slovensko prináša? Treba jasne povedať, že ide o program stojaci na krivých nohách pragmatizmu a relativizmu, v ktorom je na prvom mieste úspech a zisk, v ktorom sa myšlienka prispôsobuje momentálnym potrebám, v ktorom sa štát vníma ako firma a obyvatelia ako zamestnanci, teda ako pracovná sila.
Predstavitelia hnutia Progresívne Slovensko chcú zmeniť „túto krajinu“. Sebavedomie im nechýba, ambície majú vysoké – po najbližších voľbách by radi boli v parlamente i vo vláde. Sami sa označujú za liberálov, netaja sa napríklad podporou takzvaných registrovaných partnerstiev homosexuálov.
Progresivisti chcú zmeniť Slovensko, chcú ho hodiť do mútnych vôd  neomarxistického liberalizmu... Zostáva veriť, že sa im to nepodarí.

Ján Maršálek
::
Odporúčané:
::

Ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

5 komentárov:

  1. Anonymný10.2.18

    Pán Maršálek! Stopercentne ste to v príspevku opísali, vystihli a pomenovali, nie je k tomu čo dodať. Cieľ je jasný, vymyslieť a založiť ďalšiu, novú multi stranu, a znásobiť tak potenciál tzv. opozičných liberálnych strán vrátane podpory homosexuálov na úkor klasických kresťanských rodín. V článku je vykreslený celý ich obraz, snaženie, účel, cieľ, to znamená - pokúsiť sa pomôcť zlikvidovať ešte to posledné, národné a kresťanské čo tu ešte máme. K tomu by som rád pridal jednu vetu, ktorá ma pobavila, keď som náhodou v nejakej ich rétorike počul frázu, ktorou sa oháňajú a sľubujú všetky doterajšie strany, citujem..."Zlepšíme podnikateľské prostredie". Doteraz neviem ako sa tento zázrak dá uskutočniť a zrealizovať v praxi. Pripadá mi to ako niekdajšia vtipná formulka, ktorej som tiež nedokázal porozumieť a vždy ma pobavila..."vedecký komunizmus". Sranda, že? milan kupecký

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pán Kupecký, máte pravdu. „Zlepšenie podnikateľského prostredia“ – to je taká mantra, podobne ako „boj proti korupcii“; stále sa to omieľa a popritom akosi unikajú veci omnoho dôležitejšie (demografia, rodina, morálka, výchova, potravinová sebestačnosť, bezpečnosť...).

      Odstrániť
    2. Anonymný10.2.18

      je to úplne jednoduché: treba pomôcť podnikajúcim zbohatlíkom: Droba, Sulik, Mihál,Miškov, ESETáci, Cigániková, ... a úplne ich oslobodiť od daní - veď oni potrebujú aspoň tisícku na deň!

      Odstrániť
  2. Ja dúfam že sa im to podarí. Tento text je na hony vzdialený od reality, je len propagandistický. Snad si čitatelia daju namahu hlbšie zisťovať a hladat informacie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pani Viera, ak tvrdíte že tento článok nie je realistický, tak alebo nesledujete politiku dlhšiu dobu, alebo Vaše zbožné želanie že táto nová strana posunie Slovensko k lepšiemu, zatieňuje Váš zdravý úsudok.

      Odstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.