- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

19. decembra 2021

Nedeľné slovo (152)

 

Šíriť evanjelium

Keď spravíme všetko, čo je v našich silách, ostatné nám bude pridané. Keď budeme žiť podľa svojho najlepšieho vedomia  a svedomia, nemusíme sa báť – ani neúspechu, ani prehry, ani zlyhania. Boh nám pomôže.

Vieme, že nie sme dokonalí. Naše žitie bude aj naďalej poznačené slabosťou, hriešnosťou, nedokonalosťou. Ak nás však bude povzbudzovať túžba po svätosti, nezablúdime.


Dnešný svet o svätosti nechce počúvať, a už vôbec nie o hriechu. Dnešný svet sa tvári sebavedome, no je to sebavedomie nepodložené a neraz falošné, je to maska, pod ktorou sa skrýva bezbožnosť. A tu je príležitosť pre nás, pre mňa – šíriť evanjelium.

Evanjelium je dobrá zvesť – plnosť pravdy vo svetle viery, nádeje a lásky.

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (151)

3 komentáre:

  1. Karol Dučák20.12.21

    Zdá sa, že pohár trpezlivosti a neprimeranej poddajnosti pretiekol: https://www.facebook.com/www.hlavnespravy.sk/photos/a.567088429995749/4667671089937442.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný21.12.21

    Mária sa po zvestovaní ponáhľa k príbuznej Alžbete slúžiť. K Jozefovi prichádza vo sne anjel aby mu poradil čo má robiť. Nech sa aj nám darí byť vnímaví na Božie posolstvá a slúžiť tam kde to je dobré a potrebné pre Božie Kráľovstvo a spásu seba i iných. Ľ

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Závažné slová kňaza na štvrtú adventnú nedeľu:

    https://www.youtube.com/watch?v=gMVQiR2Bn5M

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.