- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

7. septembra 2021

Nedajme si Žilinku!

 

Ilustrácia: Andrej Mišanek

Mnohých z nás, ktorí si ctíme právo a spravodlivosť, šokoval rozmach udavačského systému v rezorte vnútra SR, založený na špecificky slovenskej metóde fabrikácie „kajúcnikov na mieru“, ochotných vypovedať to, čo sa hodí súčasnému vládnucemu zoskupeniu pod vedením OĽaNO. Od nástupu novej vládnej garnitúry k moci po parlamentných voľbách v roku 2020 sme sa zhrozene pozerali na bezmocnosť spoločnosti voči upevňujúcej sa totalitnej moci a obmedzovaniu občianskych slobôd v súvislosti s kovidovou hystériou. My, ktorí sme veriaci, sme boli konfrontovaní s nezákonnými a neprimeranými zásahmi štátnej moci do náboženskej slobody veriacich na Slovensku, ktoré nemajú v novodobých dejinách obdobu. Počas dlhých mesiacov bolo zakázané verejné slávenie bohoslužieb. Zvlášť zarážajúce bolo, že k zatvoreniu kostolov došlo v čase, keď ešte naplno fungovali napríklad telocvične a pohostinstvá.

Zhrození sme sledovali prejavy arogancie štátnej moci, s akými sme sa na Slovensku naposledy stretli pred niekoľkými desaťročiami. Skutočným šokom bolo zatýkanie šéfa SIS Ing. Vladimíra Pčolinského, PhD., ktoré silne pripomínalo scény z hollywoodskych kasových trhákov a ktoré vrátilo Slovensko do čias totality. No čo bolo ešte horšie, týmto neuváženým počínaním sa ešte viac znížil kredit SR a došlo aj k ohrozeniu bezpečnosti štátu, pretože zníženie kredibility Slovenska v systéme medzinárodnej kooperácie tajných služieb a bezpečnostných zložiek môže výrazne znížiť ochotu partnerov vymieňať si s nami spravodajské informácie. Veď bývalý riaditeľ SIS bol obvinený z prijímania úplatku na základe výpovedí dvoch kajúcnikov, z ktorých jeden bol jeho bývalý námestník Boris Beňa! Bolo zdiskreditované celé vedenie spravodajskej služby v štáte, ktorý je členom EÚ a NATO! Toto sa dnes predsa nedeje ani v banánových republikách!

Novodobá metóda fabrikácie „kajúcnikov na mieru“, ktorú na Slovensko privliekol JUDr. Daniel Lipšic LL.M., špeciálny prokurátor s pochybným renomé a navyše v podmienke, dlhodobo vzbudzuje hrôzu u občanov Slovensku, z ktorých si už žiaden nemôže byť istý, že mu vchodové dvere do bytu nevybúrajú v nočných hodinách príslušníci všemocného útvaru NAKA. U mnohých ľudí to evokuje spomienky na neblahé totalitné časy pred Novembrom 1989. Sledovali sme tieto a iné prejavy arogancie totalitnej moci v SR a kládli sme si pritom otázky: Dokedy ešte? Dočkáme sa nápravy pomerov?

Po dlhých mesiacoch neistoty nastali zmeny na GP SR, predovšetkým vymenovanie Dr. h. c. JUDr. Maroša Žilinku PhD. na post nového generálneho prokurátora. Konečne sa objavilo svetlo na konci tunela a nádej na ozdravenie dusných pomerov v rezortoch spravodlivosti a vnútra na Slovensku. Nový generálny prokurátor uskutočnil celý rad pozitívnych rozhodnutí v prospech občanov SR. Začal obmedzovať negatívne účinky kovidovej hystérie a  presadzovať práva veriacich, ale i neveriacich ľudí na plnohodnotný život vo svojej vlasti.

Aj nedávne prepustenie bývalého šéfa SIS Ing. Vladimíra Pčolinského, PhD., pri kauze ktorého došlo zo strany arogantnej štátnej moci k sedemnástim hrubým porušeniam trestného poriadku a jedenástim porušeniam trestného zákona, posilnilo nádej občanov, že sa nebudeme musieť dívať na ďalšie upevňovanie totality na Slovensku. Potvrdzuje sa, že nové obsadenie GP SR na čele s generálnym prokurátorom Dr. h. c. JUDr. Marošom Žilinkom PhD. bude garanciou ochrany práva a spravodlivosti v krajine proti temným silám, pokúšajúcim sa zneužívať spravodlivosť na vendetu proti politickým oponentom a na získavanie politických bodov.

Konečne máme generálneho prokurátora, ktorý má perspektívu dosiahnuť nápravu pomerov na Slovensku. Už teraz sa však ozývajú hlasy „trafených husí“, ktoré sa akosi nedokážu zmieriť s fungovaním GP SR. Nedovoľme, aby tieto hlasy prevládli, nedovoľme temným silám vyrvať štát z rúk ľudu a prisvojiť si ho pre svoje egoistické ciele!

Štát nie je Igor Matovič, ani Eduard Heger, Veronika Remišová, Robert Fico, alebo ktorýkoľvek iný politik na Slovensku. Štát sme my, milióny obyvateľov Slovenskej republiky. Spravodlivosť nemôže byť „prilepená“ na nejakú politickú garnitúru, ktorá ju po víťazných voľbách použije ako svoj nástroj na zdecimovanie oponentov. Spravodlivosť nemôže mať politické tričko, pretože potom sa už nemôže nazývať spravodlivosťou.

Nedovoľme, aby niekto ohrozil súčasný systém práce generálnej prokuratúry, ktorý evidentne vedie slovenskú spoločnosť k ozdraveniu. Nedovoľme, aby udavačský systém, založený na výrobe „kajúcnikov na mieru“, fabrikoval na Slovensku mučeníkov typu generála Milana Lučanského! V dejinách každej spoločnosti nachádzame mučeníkov. Bez toho to zrejme nejde. Ide len o to, aby tých mučeníkov nebolo viac než je nevyhnutné. Toto je a musí byť alfou a omegou dnešných dní!

 

Karol Dučák


::

Odporúčané:

Ako hlboko ešte klesne vláda premiéra Matoviča?!

Kto už konečne urobí na Slovensku poriadok s kajúcnikmi?


::

Prosíme, nebuďte ľahostajní.
Postavte sa za pravdu, vyjadrite svoj názor – napríklad formou komentára pod článkom.

Ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície, prihláste sa
na odber e-mailového mesačníka: podrobnejšie informácie.

1 komentár:

  1. Komentár politického analytika Jána Baránka:

    https://www.youtube.com/watch?v=smZ0ZVVuoxg

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.